От х:

Днес в x:

Концертът за Ники събра стотици, днес баскетболен мач за нея

    Стотици приятели, близки, съученици и много малки и големи хасковлиисе събраха снощи на концерта за набиране на средства за лечението на 15-годишната Ники Ленкова. Детска вокална група "Орфейче", Клуб "Гранд", ансамбъл "Южняче", Клуб на любителите на фолклора, Aerobic Centre "Seven go", излязоха на сцената на площад „Свобода”.

    Всички пяха и танцуваха, подкрепяни от публиката, за да вдъхнат кураж на ученичката от математическа гимназия, която в понеделник заминава с майка си за Турция, където ще й бъдат направени изследвания, за да се назначи лечението й в борбата с рака на костите. Благотворителната акция успя да събере в кутиите, които бяха поставени около сцената  5500 лева.

    Кутии за събиране на средства има и на различни места в града –в зали, в църквите, в училищата, в частни обекти-магазини, заведения. Каузата Ники обедини Хасково под мотото” Заедно с те!б”. Така заедно с Николета в битката с болестта са вече хиляди и вярват, че тя ще оздравее.

    Акциите в подкрепа на Ники и за събиране на средства за лечението й продължават. Тази вечер сумата, събрана от билетите на баскетболния мач на Хасково 2012, който започва в 17:30ч.в зала Дружба, също ще отидат за каузата.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини