От х:

Днес в x:

Осем общини в областта с кмет от раз, в три - балотаж

В три общини от хасковска област ще има вероятен балотаж, стана ясно от справките от Централната избирателна комисия. Това са областният град Хасково, където в надпреварата води Добри Беливанов от ГЕРБ с около 49 % от гласовете, пред опонента си Георги Иванов с 31,12%.

Следващата община, в която изборните вълнения ще продължат, е Харманли, където кандидатката на ГЕРБ Мария Киркова е събрала почти 44% от гласовете, срещу 36,44% на основния си опонент Михаил Лисков от БСП.

Изборната надпревара ще продължи и в Симеоновград, където кметското кресло ще оспорват Милена Рангелова /с 47,10%/ от Реформаторския блок, и Пейчо Стайков от ГЕРБ, за който са гласували 31,56% от избирателите.

Осем кметове на общини от областта бяха избрани от първия тур с висока подкрепа на избирателите.

Най-показателна е победата за кандидата на ДПС в община Стамболово Мухлис Сербест, подкрепен от 79,17% от гласувалите. Опонентът му от ГЕРБ Гочо Гогов взе около 9,58% от гласовете. Разликата е почти осем пъти.

Победа със значителна разлика постигна още един представител на ДПС – Мюмюн Искендер получи 74,06%, което е почти три пъти повече от опонента му от ГЕРБ Петър Петров – 25,94%

С голяма разлика в надпреварата победи и представителят на ГЕРБ Анастас Анастасов - 77,38%. Георги Тонев от „Коалиция за Любимец“ получи 20,42%.

Два пъти повече гласове от основния си опонент получи и кандидат-кметът от местната коалиция „Възраждане“ в Тополовград, Божин Божинов – 53,76%, срещу 19,35 на кандидата от ГЕРБ Васил Сяров.

Подобен резултат постигна и кандидадът на ГЕРБ за кметското кресло в Димитровград – Иво Димов. Той получи 64% подкрепа от димитровградчани. Вторият в класацията Стефан Димитров от Коалиция „Да за Димитровград“ e с 25%.

Кандидатът за кмет на Свиленград, независимият Георги Манолов, спечели изборите на първи тур с 56,28%. Иван Андреев от ГЕРБ получи вота на 35,35 процента от свиленградчани.

Диана Овчарова от ГЕРБ получи 51,21% в Ивайловград и вече е кмет. За представителя на лявата коалиция Стефан Танев гласуваха 39,40%.

С голяма разлика победи и независимият кандидат-кмет за Маджарово Милко Армутлиев. Той получи 70,10% от гласовете срещу скромните 20,06% за опонента му Иван Иванов.

Спас Тилев

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини