От х:

Днес в x:

Беливанов: От днес започваме нов, добър период в развитието на Хасково

Гордея се с хасковлии. Винаги съм твърдял, че можем да различаваме добро от зло, правилно от неправилно и бъдеще от минало. В неделния ден, на 25-и октомври, избрахме доброто, правилното и бъдещето. Виждам, че във всички изборни секции с много малки изключения хасковлии изразиха категоричната си подкрепа за това да има нов кмет близо до хората. Миналата седмица Ви казах, че искам категорична подкрепа, която да обезсмисли политическите договорки и да ни донесе чиста и честна победа.

Днес виждаме, че дори ако следващата неделя втората политическа формация, тази на бившия кмет, и третата по резултат - ДПС, съберат вота си, той пак няма да е достатъчен, за да достигне подкрепата, която ми дадохте. Казвам отново, пазарлъци и договорки няма да правя с никого. Това е голяма ваша победа, която Вие извоювахте за успеха на Хасково. Чета правилно вота Ви. Изказвам своето уважение към всички избиратели и към всички листи за съвестници – към тези, които ще имат представители в Общинския съвет, и към тези на които не достигна малко. Искам да знаете, че ще уважавам вашия вот, вашите представители в Общинския съвет, ще работя с тях конструктивно. На тези от хасковлии, чиито представители не успяха да влязат в ОбС искам да кажа: “Имате кмет. Аз ще бъда вашия представител в общината”.

В оставащата една седмица до втория тур ще обединявам хасковлии, ще продължа да говоря за новия, добър за града и за общината ни период, който започва. Ще разговарям с Вас за ангажиментите, които поех и ще продължа да Ви слушам, за да чуя възможно най-много мнения и позиции.

Преди следващата неделя да препотвърдите вота си за промяна, искам пак да прегледате ангажиментите, които поех към Вас за следващите 4 години. Те са промяната. Прочетете брошурата с приоритетите ми, вижте какво смятаме с екипа ми за важно да се случи в Хасково. Ако пропускаме нещо пишете ни и кажете какво. Аз ще очаквам да сте активни и да изисквате от мен и от екипа ми да реализираме следните приоритети:

- Да определим бързо приемен ден и малък екип от сътрудници, които да приемат обаждания и да разширят достъпа на гражданите до кмета и общината

- Да разработим добър и ефективен бюджет на Община Хасково, с който да финансираме повече дейности и който да достига до повече хора.

- Активно да работим за привличането на инвеститори и за откриването на нови работни места в Хасково.

- Общината да стане основен застъпник на хасковския бизнес и да подпомагаме местните фирми да намират пазари и да се развиват.

- Да намалим местните данъци и такси до поносими за хасковлии нива.

- Бързо да санираме и модернизираме детските градини, за да подпомогнем младите семейства и децата на Хасково.

- Да подобрим грижата за възрастните хора и да увеличим ангажиментите на общината по отношение на домашния и социален патронаж и съдействието за организация и присъствие на възрастни хора на културни събития.

- В следващите 2 до 3 години, с европейско финансиране, да подобрим инфраструктурата на Хасково и да благоустроим кварталите, като оправим улиците междублоковите пространства и изградим удобни и модерни детски площадки и места за отдих.

- По националната програма за саниране на жилищата да подпомогнем сдруженията на етажната собственост, които искат да имат по-красиви блокове и енергийно ефективни жилища в тях.

- Да подобрим условията за живот в селата на Община Хасково, включително като планираме средства за всяко село, подменим ВиК мрежата и инфраструктурата, където е необходимо.

Тези дни си мислех за това, че повече от десетилетие човешкият потенциал на Хасково беше разпиляван, изгубван и предоставян на други градове и даже на други държави. Едно от най-важните неща, които имам да свърша и което си заслужава доверието Ви, е да съберем разпръснатата енергия на хасковлии и да я върнем в Хасково, за да започнем ново успешно десетилетие в развитието на града ни.

В следващите една - две години ще поставим начало на силен и успешен период в развитието на Хасково. Това изисква да подготвим екип от млади хора, които да работят дългосрочно за общината и за гражданите. Изготвил съм така политическите ни приоритети, че да бъдат изпълнявани и реализирани от хора, които са постигнали нещо и са изградили семейства тук в Хасково, хора, които ще се посветят на това да развиват родния си град. Към тях в следващите години ще се присъединят и много млади хасковлии, напуснали родния си град през последните 10 години, защото не са успели да намерят реализация и перспектива тук. Заради тях ще променим перспективата. Ще го направим по най-добрият начин.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини