От х:

Днес в x:

Добри Беливанов: Как ще изглежда първият ми ден като кмет на Хасково

В оставащите по-малко от 48 часа до изборния ден е много възможно хасковлии да чуят още обиди от бившия кмет и от близките до него хора, разследвани за купуване на гласове. Много е възможно да видим провокации и да станем свидетели на още лъжи. “На лъжата краката са къси”, обаче казва народната поговорка. Затова не обръщайте внимание на последните опити да бъде спряна добрата промяна, която идва. Аз също няма да обръщам внимание на бившия кмет. Ще бъда последователен в намеренията си и в убеждението си, че е важно да слушам какво ми говорят хасковлии, да Ви чувам вас.

Искам да Ви кажа още веднъж, че сме работили сериозно, месеци наред, за да получим честна подкрепа и чиста победа. Затова заявих, че изключвам всички договорки с партии, независимо как се казват те и търговията на политическа подкрепа срещу постове. И понеже нещата трябва да се назовават с истинските им имена, ще кажа, че за разлика от бившия кмет няма да търгувам постове срещу подкрепа с ДПС, БСП, Атака или която и да е друга партия. Нещо повече, няма да позволя на бившия кмет отново да разделя хората и да разиграва етническата карта, нещо, което прави на всеки избори. От проблемите, които той оставя на Хасково, страдат всички хора, дори и неговите най-верни гласоподаватели – ромите.

В изминалите месеци успяхме да убедим хасковлии, които се трудят всеки ден, плащат данъци, чиито деца ходят на детска градина и на училище, че добрата промяна е възможна, че може да има кмет близо до хората, че новото общинско ръководство ще уважава и подкрепя всеки. Зная, че това не се е случвало в последните 16 години, зная, че на хората им звучи странно, защото цяло поколение хасковлии не са виждали кмет и администрация, които ги уважават и им помагат.

Научил съм се обаче да се боря за това нещата да стават по-добри. Знам, че стават бавно и трудно, но стават. Нека Ви разкажа, какво ще направя като кмет и как ще изглежда общината в първия работен ден след изборите:

1. Първото ми указание ще бъде, че всеки, който има работа в общината може да влезе в нея свободно, като каже къде отива. Общината няма да е вече крепост, която да пази кмета и администрацията от гражданите.

2. Второто, което ще направя, е да обявя официалното си приемно време като кмет на Хасково, както и да разширя достъпа на гражданите до екипа ми, чрез сътрудници и чрез специалната телефонна линия, която вече обявих.

3. Третото, което ще направя, е да поздравя служителите в администрацията. Те прекалено дълго са били изложени на стрес и на авторитарния стил на управление на човек, който се интересува само от себе си и не зачита достойнството на другите. Убеден съм, че в следващите месеци администрацията в Община Хасково ще заработи добре, с настроение и ще обслужва гражданите така, че те да са доволни от нея.

4. Четвъртото, което имам да направя, е да започна да контролирам текущите дейности по ежедневните ангажименти на общината към хасковлии. С икономическият ми екип ще анализираме изпълнението на бюджета - има ли необосновани и неефективни разходи, има ли средства за важни за oбщината дейности. Ще обсъдим проектобюджет за следващата 2016 г., за да го преработим, за да изпълним всички поети ангажименти, посочени в предизборната ни програма. Убеден съм, че с ефективно управление на финансите ще имаме едновременно справедлив и ефективен бюджет, който достига до всички хасковлии.

5. Петото, което ще направя, е да сформираме организация и екип, който да започне да работи за привличането на инвеститори и за подпомагане на хасковските фирми. Знаете, че осигуряването на условия за нови, добри работни места в Хасково, е мой основен приоритет. Ще започна да работя по него веднага.

6. Шестото нещо, което ще направя, е да определя човек, който да работи за хората от третата възраст и за селата, където мнозинството от населението е хора над 60-годишна възраст.

7. Седмото и последно нещо в първия ми работен ден ще бъде да изляза навън сред хората, да се разходя и да поздравя хасковлии за волята, която имат да се развиваме към по-добро. Това, да бъда сред Вас, ще го правя, ако не всеки ден, то няколко пъти в седмицата. “Кмет близо до хората”, не е предизборен лозунг, а нещо с което Хасково ще се гордее в следващите години.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини