От х:

Днес в x:

БСП: Убедени сме, че правилно сме определили приоритетите за развитие на общината

    След множество срещи в селата и кварталите сме убедени, че правилно сме определили приоритетите на следващото управление на община Хасково. Всеки от нас познава проблемите на своя квартал, на своето село. Знаем какво и как трябва да се направи. Промяната в общината е възможна. Очакваме гражданите да ни подкрепят с номер 18, каза водачът на листата на БСП Иван Станчев

    При срещите в селата хората споделиха, че според тях не е нормално общинските мери и пасища да се продават на безценица и същевремнно да се очаква от хората да развиват животновъдство. Продължават набезите и кражбите на земеделска продукция. Подкрепа от общината за организирането на полска охрана, но на достъпна и адекватна цена, поискаха земеделските производители.

    В програмата за управление сме заложили мерки за стимулиране и подкрепа на земеделските производители, предвидили сме да бъдат създадени структури за полска охрана. Има ресурси, които не се използват ефективно. Над 9 000 дка земеделски земи, собственост на общината, пустеят, те могат да бъдат дадени на земеделски производители от общината за безвъзмездно ползване за определен период от време. Това е един сериозен резерв за създаване на работни места, който сега не се използва, подчерта кандидатът за общински съветник Александър Атанасов.

    Кандидатът за общински съветник инж.Атанас Петев, които живее в кв. „Болярово”, след срещите си със съкварталците си определи като основен проблем използването на септични ями и разбитите пътища. Така стоят нещата и за част от живеещите в кв.Изгрев и новите квартали.

    “Със създаването на общ устройствен план тези проблеми ще намерят решение. Той ще бъде основа за разработване на нова транспортна и комуникационна схема”, каза Петев.

    Като основен проблем за централната част на града бяха определени задръстванията. Да се променят условията за паркиране и да се коригират правилата на синята зона поискаха гражданите. По време на срещите с избиратели много остро бе поставен и проблема за високата такса смет.

    "Една от нашите идеи, която споделихме още през миналата година, беше пред обществените сгради да има възможност да се паркира безплатно в рамките на час. Ще настояваме тази идея да се реализира. С изграждането на южната и западна дъга и въвеждането на нова транспортна схема ще се решат в заначителна част проблемите с претоварения трафик в централната градска част. Ние предлагаме и нов механизъм за определяне на размера на такса смет”, категорична бе Иванела Белова, кандидат за общински съветник.

    “Сигурно не само за нас, но и за всички останали, които ползват градски транспорт, е проблем, че няма разписания на автобусните спирки. Не всеки може да си позволи да ползва такси до работа и обратно, сподели Борислав Спенджаров и подкрепи идеята за разработване на нова транспортна схема.

    “Защо закриха детската градина? Нормално ли е под прозорците ни да изникват нови сгради? Защо построиха кооперация на място, което беше определено за детска площадка? Добре ще е да има курсове за млади родители”, това бяха част от въпросите които ни задаваха жителите на кв. „Орфей”. В кв. Бадема също няма детска градина, а там живеят много млади семейства, каза Радина Иванова. Според нея е необходимо да се разкрият нови детски градини и да се обърне внимание на подопомагането на млади семейства с деца със специфични образователни потребности.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини