От х:

Днес в x:

БСП: По-добра среда за бизнеса и отговорно управление

Ограничаване на безработицата, повишаване на икономическата и гражданска активност и подобряване на условията на живот и бизнес в Община Хасково са основните приоритети в предизборната програма на БСП, стана ясно на срещи с представителите на малкия и среден бизнес.

“Всички местни политики са невъзможни без балансиран бюджет, затова БСП залага на прозрачност при формирането на общинските приходи и разходи. Отделяме специално внимание на ефективното и прозрачно управление на европроектите. Поемаме ангажимент да намалим таксите за административно обслужване на гражданите. Ще развиваме индустриалните зони на града, ще осигурим облекчени данъчни условия за инвеститорите, които ще осигурят трайна заетост.”

Участниците в срещите заявиха, че един от основните проблеми, с който се сблъскват, е липсата на квалифицирана работна ръка и попитаха как този проблем може да бъде решен.

“Развитието на публично-частните партньорства с обучителни центрове за преквалификация и квалификация на хората, съобразeно с потребностите на бизнеса, е едно от възможните решения на този проблем. В тези обучителни програми ще се включат и младежите, отпаднали от системата на образованието, които с всяка изминала година стават все повече. Така на практика и те ще могат да намерят своето място на пазара на труда”, подчерта кандидатът за кмет Божидар Драганов

“Трябва да се работи за устойчива заетост и повече доходи за гражданите на общината чрез ефективно управление на общинските предприятия и фирми, особено в комуналните дейности. Подобряването на инфраструктурата към населените места и в индустриалните зони е основен наш приоритет. За нас е важно да въведем обслужване на “едно гише” и “е-община”, с което значително ще облекчим и бизнеса и гражданите “, посочи кандидатът за общински съветник Иван Станчев

“Поемаме ангажимент за разработване и приемане в рамките на мандата на общ устройствен план на град Хасково като основа за неговото хармонично развитие. Новият общ устройствен план ще бъде основа за разработване на нова транспортна и комуникационна схема”, каза кандидатът за общински съветник Атина Кацару.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини