От х:

Днес в x:

Разследван за купуване на гласове избран за кмет на Узунджово

Разследваният за търговия с гласове Деян Ванчев от хасковското село Узунджово е избран за кмет на селото от първия тур, научи Haskovo.net. Той е издигнат за селски управник от коалиция “За Хасково”, която издигна за кмет на Хасково Георги Иванов. Ванчев е получил общо 560 гласа в двете избирателни секции. Гласувалите за кмет в селото са били 1050, а Ванчев печели от раз с 53 процента от гласовете.

Втори в надпреварата за кмет на”реформаторското село”, както бе наречено на парламентираните избори миналата година, остава досегашният кмет Димитър Ничев.

Деян Ванчев е разследван за купуване на гласове, а миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ЦИК да свали имунитета му. Това се случи още същия ден.

Самият Деян Ванчев пък твърди пред Haskovo.net, че е бил натопен и дори напротив, той имал свидетели, че опонентите му са пазарували гласовете на съселяните му.

“Разследването срещу кандидата за кмет на Узунджово е изпратено по компетентност на Софийска градска прокуратура, която се занимава с лица с имунитет”, обясни за Haskovo.net районният прокурор на Хасково Румен Сираков. Той допълни, че делото е в ръцете на софийските обвинители и не знае докъде е стигнало.

Сираков каза още, че изборите в Хасково са минали спокойно, “благодарение на добрата превантивна работа на полицията”. Подадените сигнали за изборни престъпления били проверени, но се оказали несъстоятелни.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини