От х:

Днес в x:

Петима колоездачи от „Хасково“ на 90 часовия маратон в Париж

Петима колоездачи от местния клуб по колоездене „Хасково“ ще се впуснат в близо 4-дневно изпитание. Хасковлии ще се включат в супер маратона за колоездачи (1230 км), който трябва да се преодолее за около 90 часа. Стартът е от Колодрума в Париж през град Брест и отново във френската столица.

От хасковския клуб заминават председателят Георги Ангелов, Пламен Байрактаров, Данчо Пейчев, Димо Димов от Димитровград и Стефан Стефанов от Пловдив, който се състезава за „Хасково“. И петимата са опитни в колоезденето. Най-младият е Стефан (на 44 г.), който ще участва в маратона за трети път, останалите четирима се впускат за първи път на изпитанието, което се провежда на олимпийски принцип на 4 г. Участниците пък са преминали квалификации с различни дистанции – 200 км, 300 км, 400 км и 600 км.

Всички колоездачи от Хасково са подготвени много добре физически и са участвали в българския маратон, чието трасе е много по-трудно, тъй като се минава през Стара планина, Родопите и други хълмисти местности. В България денивелацията достига 1250 м, а в Париж трасето е сравнително по-полегато – до 890 м.

Стартът на маратона в Париж е в неделя в 19:15 часа и продължава близо 4 дни. Участниците, които издържат изпитанието, получават медал и грамота, класиране няма. Таксата за участие е 115 евро на колоездач. Хасковската група заминава утре сутринта и се очаква да се завърнат след седмица.

„Здравето е стимулът за участие в маратона“, обясни председателят Георги Ангелов. Освен това с проявата се цели градът да стане по-популярен, а и да се привлекат повече любители на велосипедите.

В маратона ще се включат общо 6300 колоездачи от цял свят. От България заминават 28 човека от 6 клуба в страната, 3 от състезателките са жени.

Ива Иванова.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини