От х:

Днес в x:

Художник заложи на голото и стигна Китай

Художникът Стефан Чурчулиев заложи на древна рецепта-изобразяване на голо женско тяло, и тя го изведе до успех в една от най-древните страни- Китай. Димитровградчанинът е един от само двамата българи селектирани за участие в международното Арт-биенале в Пекин през тази година. То ще се състои през есента с предварително зададена тема „Спомен и мечта”. Отговорът на Чурчулев е очевиден за всеки мъж, поне за тези, които си падат по жени. За другите може и да е гениален.

Престижния арт-форум в Пекин се провежда от 2005 година. Популярността му расте всяка година, заедно с участващите творци. Тази година Биеналето поставя своя нов рекорд-600 автори от 95 страни.

Стефан Чурчулиев живее в Димитровград и е син на известния местен художник Петко Чурчулиев, чието име носи художествената галерия в града. Има няколко изложби у нас и в чужбина, като най-престижната може би е в най-стария университет на Скандинадския полуостров-този в Упсала Швеция. Характерно за техниката на Чурчулиев е, че използва пясък в картините си.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини