От х:

Днес в x:

Ученик от Хасково приет във ВУЗ две години преди да стане студент

10-класникът от ПМГ Хасково Стефан Евтимов е приет в най-модерното висше бизнес училище в България, а именно „ЕВИУМ”- Европейското училище по икономика и мениджмънт. Това става две години преди той да завърши средното си образование. За постижението на Стефан съобщиха от школата по етнография към Младежкия център, чийто възпитаник е той. Голямото признание идва, когато Стефан взема участие в националния конкурс, организиран от университета, под надслов: „Държавата, в която искам да живея”.

Стефан е награден със специална награда - прием без изпит и кандидатстудентска такса. Възпитаникът на школата по етнография получава и привилегията да избира от 4 престижни бакалавърски програми и избор между два учебни кампуса- тези в София и Пловдив. Авторитетното конкурсно жури е оценило произведението на Стефан с много високи оценки по критериите оригиналност и езиков стил. Той е поканен и на академичен форум във висшето училище, където има възможността да се запознае с представители на ръководството и академичния състав, както и да изрази предпочитания към бъдещата си бакалавърска програма.

Това голямо признание не е първото в литературните изяви на 10-класника. Тази година той е носител на множество национални и регионални награди в литературни конкурси, сред които 2-ро място на националния форум „Животът като основна ценност”, провел се в София. Към постиженията си Стефан добавя и отличие от „Любовта в нас” – един от най-масовите литературни конкурси в България, в град Варна, като заема почетното второ място.

В края на май той завърши първата си книга - сборник със съвременна проза, включваща както национално отличени творби, така и напълно нови разкази. Книгата вече е при издател и се очаква неговата преценка.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    Студент
    4 -2
    11:11, 5 юни 2016
    В това " елитно" учебно заведение преподава " елитния" преподавател Жан Виденов
  • 2
    Jo
    John
    1 -2
    10:30, 6 юни 2016
    не ти трябва икономика, Стефане, най-много да станеш продавач-консултант в някой магазин за 1 лев...

Случаен виц

Последни новини