От х:

Днес в x:

Столично светило защитава Къньо, двама прокурори въртят свидетели на шиш

Двама прокурори влезнаха в съдебната зала за делото срещу Емил Митев и Кръстьо Кръстев, по прякор Маймуната, които са подсъдими за смъртта на Борислав Марков. Обвинителите Петър Мидов и Валя Ранчева още от сутринта започнаха кръстосан разпит на явилите се 11 свидетели. Влизането в залата на двама държавни обвинители за един процес е допустимо по закон, но се случва изключително рядко, обясниха магистрати. Те ще трябва да докажат обвинителната си теза през съда, което ще е нелека задача.

Във втория ден от процеса в съдебната зала влезе и столичното светило Даниела Доковска, която защитава Кръстев, заедно с колежката й Ваня Траянова от софийска адвокатска колегия. Правата на основния обвиняем по делото Емил Митев защитава адвокат Димитър Аврамов. Митев е изправен пред съда за убийство по непредпазливост. Обвинението твърди, че той е нанесъл тежка телесна повреда на Марков на 12 април миналата година, вследствие на което пребитият е починал дни по-късно.

Днес до обед пред съдебния състав с председател Кольо Димитров показания дадоха полицаи, криминалисти, както и Филип Кирязов, приятел на Кръстев. Свидетелят обясни, че в нощта на инцидента миналата година двамата били на една маса в хасковски бар, заедно с другият подсъдим Емил Митев, и още един техен приятел на име Радо. Кирязов разказа, че преди доста време починалият Боби е взел 2000 лева на заем от Кръстьо. Впоследствие му върнал 500 лева. В нощта на инцидента Боби се свързал с Филип и му дал 1000 лева и казал, че останалите 500 лева от заема ще ги даде, след като си ги вземе от друг техен познат. След това Филип отишъл в заведението срещу нощния бар. Малко по-късно излезнал навън и видял Радо да удря два шамара на Боби. „Не знам за какво точно се караха“, каза Филип и поясни, че май ставало въпрос за някакви 50 лева. Той обаче не изключи възможността скандалът да е възникнал и заради жена. По-късно Филип влязъл в дискотеката и седнал на една маса с Къньо, Емил и Радо. Малко след това видял Боби проснат на земята. „Видимо му нямаше нищо, нямаше наранявания или синини“, обясни Филип. Боби се опитвал да каже нещо, но не успял. Филип се навел над него, обърнал го настрани и едва тогава от него потекла кръв. Тогава се обадил на Бърза помощ и извели Боби навън. Той обаче бе категоричен, че не е видял някой да удря пострадалия.

В тази насока са и показанията на голяма част от свидетелите, разпитани до този момент. Само един от тях каза, че е видял Емил да удря Боби и по-късно ръката му била разкървена. Тогава Емил си поръчал водка и салфетка да я дезинфекцира.

Показания трябваше да дадат вещите лица, изготвили тройната експертиза, в която описва механизмите на смъртта. Специалистите обаче бяха уведомили съда, че не могат да се явят на днешното заседание, поради неотложни ангажименти.

Ива Иванова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

  • 1
    Ха
    хасково
    83 -5
    15:20, 3 юни 2016
    Къде са доказателствата от камерите ?
    • Зл
      ******************
      72 -4
      15:41, 3 юни 2016
      За записите от камерите-питайте "бизнесмена" Маргаритов!!!
  • 2
    Fi
    Filp
    26 -2
    16:00, 3 юни 2016
    Сега и радо намесихаа
  • 3
    Фи
    ФИФИ
    64 -1
    16:12, 3 юни 2016
    Струва ми се , че свидетелите са наплашени и накрая убийците ще ги освободят
  • 4
    Sh
    Shaq
    48 -1
    16:14, 3 юни 2016
    "Поръчал си водка и салфетка да я дезинфекцира" - направо да се разплчеш от умиление....
  • 5
    Ко
    КОЙ
    70 -3
    16:30, 3 юни 2016
    Как пак никой нищо не е видял? Какво се правят на ощипани госпожици?! Не може с тия цигански номера да минете, има смъртен случай, някой ще го излежи!!! Къде са записите от камерите? Къде са СРС-тата от телефона на подбудителя? Какви си ги насосват врели-некипели-"Малко след това видял Боби проснат на земята"... Боби сам се е пребил за 500лв... Не може да пребиваш хората до смърт и да не ти се случи нищо. И с най-голямото си нахалство да лъжете в съда!!! Позор!
  • 6
    Tu
    Tu160
    62 -4
    16:45, 3 юни 2016
    Една от причините да се махна от България!!! Боклуците не си получават никога заслуженото! Когато стана убийството всички много писахте какво се е случило, а сега мълчите като женски полови органи! Един приятел как пък не се намери дето да има топки!
    • Jh
      JHB
      25 -4
      21:57, 3 юни 2016
      Точно за това е нужна съдебната реформа в България.
      У нас все още нямаме понятие що е то независим и демократичен съд.
    • Ха
      Хасковлия
      2 -1
      13:35, 4 юни 2016
      Я е показал някой от "приятелите" топки, и току виж му ги взели. ..
  • 7
    Hf
    hfbjc
    10 -5
    17:17, 3 юни 2016
    Защо намесвате радо ?
    • Gg
      Gg
      10 -2
      08:35, 4 юни 2016
      Защото е намесен!!!
  • 8
    По
    потърпеш
    55 -4
    17:40, 3 юни 2016
    За жялост това е нашето правосъдие един кънчо маймуната ги прави на маймуни ;Всичко опира до пари и то много пари обикновенните хора сме заложници на магистрати и престъпници
  • 9
    Ви
    вип
    29 -1
    17:51, 3 юни 2016
    Ами кой да намесят тебе ли нали Радо е бил там?като незнаеш как са нещата точно а кви лъжи са съчинили смях той е ясно кой ще лежи и кой ще е навън.
  • 10
    Ко
    КОЙ
    41 -2
    17:52, 3 юни 2016
    Защо хора, които са на заплата при Къньо, дават обяснения? От ясно по ясно е какви ще ги наприказват...
  • 11
    Ва
    Васко
    32 -3
    18:39, 3 юни 2016
    Дет се вика "По адвоката ще ги познаете".
  • 12
    Ци
    Циркаджия!!!
    52 -4
    18:48, 3 юни 2016
    Пълен Цирк!!!
    Този скелет Кирязов естествено ,че няма да е видял нищо! Маймуната ви прави на маймуни господа магистрати. Как нищо не се променя в България към по-добро.Дребните тарикати и наглеци още вилнеят благодарение на родното правосъдие!
  • 13
    Ан
    Антон
    20 -3
    23:59, 4 юни 2016
    Интересно, ако роднините на убитото момче се саморазправят с тези убийци, дали няма да се сезират 20 прокурора и да ги вкарат в затвора?! Как така пребиват до смърт човек пред препълнена дискотека и няма свидетели, камери? Дали нямаше да има осъдителни присъди, ако убитият не беше някоя позната общинска клечка? Ето от това ме е яд най-много- за кокошка няма прошка!
  • 14
    Ха
    Хасковлията
    4 -3
    21:42, 6 юни 2016
    Да искажа и аз мнение, нали може? От доста време обяснявам, че е крайно време, да започнем от продажните адвокати и съдии! Убили баща ти, брат ти - адвокат Марковски,или адвокат Доковска,защитават убиеца - първо трепиш техният баща,или брат.Съдията издал оправдателна присъда - неговият баща,или брат ,го намират в Петеловският язовир! И познайте тогава, дали Димо Стоянов ще защитава мутри в съда?
    Кой иска да се обзаложим?
Последни новини