От х:

Днес в x:

Златко Латев с бронзов медал от „Фото Академика 2016”

    Една от най-популярните фотографии на хасковският майстор зад обектива Златко Латев “Голо тяло“ му донесе поредното признание.

    Емблематичната снимка беше отличена с бронзов медал в раздела за актова фотография на XII Национален годишен преглед-конкурс на фотографското изкуство в България „Фото Академика 2016” снощи.

    Наградите бяха раздадени по време на изложбата, представена в рамките на Месец на фотографията в Националния дворец на културата.

    Той е организиран от Фотографска академия "Янка Кюркчиева" с подкрепата на Национален дворец на културата, Министерство на културата и "Фомус" ООД.

    В раздела, в който хасковлията печели, сребърният медал е за колегата му от Варна Ангел Ненов, а златното отличие за фотографа Здравко Господинов от София.

    Тази година почетният плакет беше присъден на Весела Алексиева за творбата й „Закачливо”, а статуетката отиде при Милан Христев.

    "Фото Академика" е конкурсът за фотографии у нас, който е с най-богата история. Той се провежда от 2000-година без прекъсване. Тази година обаче конкурсът е преглед на снимките не само от миналата година, а на най-добрите фотоси през последните 15 години.

    Това прави наградите още по-престижни, понеже конкуренцията наистина е голяма.

    През тази година в селекциите са участвали над 1300 снимки от 137 автори. Във финалната изложба има снимки от 64 автори и още 27 в секцията до 18 години. 12-членното жури, присъдило наградите, е с председател Гаро Кешишян.

    Въздействащите черно-бели и цветни фотографии на различни теми може да бъдат видени на етаж 3 на НДК - Център до 16 юни 2016. 

    М. Манолова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини