От х:

Днес в x:

3-годишни грабнаха автомати в Деня на отворените врати

Изображение 1 от 3

    От три до 63-годишни посетители дойдоха в поделение 52740 в Кенана, за да разгледат военното снаряжение в Деня на отворените врати, посветен на Първи юни.

    Един от май-малките любопитковци при военните беше Огнян Чавдаров, който пристигна да разгледа оръжията с баща си - военен полицай.

    Класове от училища и гимназии в Хасково също разглеждаха с интерес военната техниката.

    Десислава Ангелова от 10 „в“ клас заедно със съучениците си се задържа най-дълго край Станочната противотанкова гранатохвъргачка, 73-ти калибър.

    „Готова е за армията!“, похвали я командирът на станцията на СПГ-то сержант Стайко Тенишев от Смесения противотанков взвод. Той обясни пред учениците от математическата гимназия, че това оръжие е все още модерно и е на въоръжение в Българската армия. Учениците разбраха още, че един СПГ се управлява от екип от четирима души. Изисква се пълен синхрон на работа, всеки си има разчет на задачите, за което се изискват много тренировки. При стрелба е важна бързината при изпълнението на задачите, обясни още сержант Тенишев. Пред смаяните гимназисти той добави, че за 25 секунди време екипът трябва да заеме позиция за стрелба.

    Голяма част от посетителите във военното поделение днес изгледаха и подготовката на военнослужещите за тържествената заря-проверка, посветена на 2-ри юни, Ден на Ботев и падналите за свободата на България, която ще е на площад „Свобода“ утре вечер от 21 часа.

    М. Манолова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини