От х:

Днес в x:

Пороят разби улици в Хасково

Изображение 1 от 5

    Снощият порой разби улици в Хасково и изкърти асфалта. Сред потърпевшите са “Бачо Киро”, “Барикада” и “Гоце Делчев”. На някои места водата е изкъртила цели парчета асфалт и ги е отнесла надалече.

    “По време на пороя не бяхме тук, но като дойдохме сутринта, заварихме изкъртения асфалт около шахтите”, разказаха двама работници във фирма по “Бачо Киро” - Илия Запрянов и Илия Янев. Те обясниха, че още към 10 часа днес от община Хасково подредили парчетата асфалт и възнамерявали по-късно да преасфалтират участъка около шахтите.

    Малко по-нагоре по същата улица на още две места също има разбит асфалт. “Като заваля дъждът снощи, шахтите започнаха да връщат вода, образува се фонтан с височина около метър и половина”, разказа Янчо Марчев, който живее в къща на същата улица. Според него платното се е превърнало в река и гейзери, тъй като има голям наклон и водата се отичала от съседните улици, които също са стръмни.

    Като след война са и улиците “Барикада” и “Гоце Делчев”. Не е изключено пороят да е поразил и други улици в областния град.

    По данни на метеорологията в Хасково снощният дъжд не е бил много обилен. За около час – в интервала от 18 до 19 часа валежът е бил близо 14 литра на квадратен метър.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини