От х:

Днес в x:

Нов стар шеф на прокурорите в Ивайловград

Димитър Чорбаджиев

Висшият съдебен съвет единодушно с 15 гласа „за” избра за втори мандат Димитър Чорбаджиев за административен ръководител - районен прокурор на Районната прокуратура в Ивайловград. Той има над 16 години юридически стаж. Работил е като следовател в Окръжната следствена служба в Пловдив, прокурор в Районната прокуратура в Пловдив, а от 2010г. е административен ръководител на Районна прокуратура – Ивайловград.

В своята концепция за следващия петгодишен мандат Чорбеджиев посочи като приоритети- повишаване ефективността на прокурорите и съдебните служители, недопускане на корупционни практики, активно самосезиране на прокуратурата и др. Прокурорът си поставя за цел подобряване надзора върху работата на разследващите органи и увеличаване броя на бързите и незабавни производства. В тази връзка бе и единственият въпрос зададен от ВСС в лицето на члена си Румен Боев -за причините за малкия брой на тези производства и връзката им с изготвянето на експертизи. Не се съобщава какъв е отговора на Чорбаджиев.

Кандидатурата на Димитър Чорбаджиев срещна масова подкрепа от страна на колеги, които го определиха като добър професионалист и административен ръководител, създал отлична организация в дейността на прокурорите и съдебните служители и постигнал добър микроклимат в Районна прокуратура в Ивайловград.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини