От х:

Днес в x:

Хасковлия номиниран за новатор в образованието

Хасковлията Иван Господинов, който от две години преподава немски език и философия в 74 СОУ „Гоце Делчев“ в София по програмата „Заедно в час“, е сред 43-мата номинирани във второто издание на класацията „Новатори в образованието“ на портала за образователни новини Uchi.bg

Възпитаникът на хасковската езикова гимназия и университетите в Лайпциг и Мюнхен, получава номинацията за втора поредна година. В първото издание на класацията през 2014 година сред 33-мата номинирани със 117 точки Иван Господинов зае 25 позиция.

И през тази година номинацият за новатор в образованието му е заради работата му като главен доброволец за локализирането и използването вкъщи и в клас на Khan Academy, както и всякакви други ресурси на световно ниво.

Khan Academy” е най-мащабният онлайн портал за образование в света и се превежда на над 100 езика, като българският е един от най-превежданите. Сайтът разполага с над 8000 видео уроци върху материала в училище и доста други интересни теми, както и с над 100 000 интерактивни упражнения и може да се ползва от всеки безплатно.

На български език сайтът се превежда от средата на 2011 г., благодарение на Иван Господинов. Той казва, че “си е патил” от образованието в нашата страна, затова харесва идеята на Академията.

Неговата цел е в бъдеще тази инициатива да “обърне” класната стая – ученикът да учи по интернет вкъщи и после да отива в училище, за да обсъди с преподавателя трудностите в материала, да затвърди вече придобитото знание и да работи за прилагане на знанието чрез проекти.

Класацията търси новаторите, внасящи позитивна промяна в българското образование, създаващи нови обучителни методи и иновативни решения за по-ефективно преподаване, тези, които правят учениците по-подготвени за живота и уверени личности.

Победителите в класацията ще станат ясни след броени дни.

Тази година организаторите включват в регламента нова категория, която ще отличи най-харесвания от публиката образователен проект.

Церемонията по награждаване на победителите в тазгодишното издание ще е на 1 юни във Висшето училище по застраховане и финанси.

Кандидатите ще бъдат оценявани от журито на класацията, съставено от представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди и журналисти с дългогодишен опит в сферата на образованието и технологиите.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Го
    Гост
    2 -3
    13:48, 29 май 2015
    "Възпитаникът на хасковската езикова гимназия " ..." си е патил от образованието" - само цитати
  • 2
    Го
    Гостенка
    4 -1
    14:09, 29 май 2015
    От цялата изключително позитивна новина това ли Ви направи впечатление?
  • 3
    Iv
    Ivajla
    1 0
    16:09, 29 май 2015
    Да , браво на талантливите и умни деца и на добрите преподаватели , които успяват въпреки системата на образование в страната!
Последни новини