От х:

Днес в x:

12 °C

Хасковлия номиниран за новатор в образованието

Хасковлията Иван Господинов, който от две години преподава немски език и философия в 74 СОУ „Гоце Делчев“ в София по програмата „Заедно в час“, е сред 43-мата номинирани във второто издание на класацията „Новатори в образованието“ на портала за образователни новини Uchi.bg

Възпитаникът на хасковската езикова гимназия и университетите в Лайпциг и Мюнхен, получава номинацията за втора поредна година. В първото издание на класацията през 2014 година сред 33-мата номинирани със 117 точки Иван Господинов зае 25 позиция.

И през тази година номинацият за новатор в образованието му е заради работата му като главен доброволец за локализирането и използването вкъщи и в клас на Khan Academy, както и всякакви други ресурси на световно ниво.

Khan Academy” е най-мащабният онлайн портал за образование в света и се превежда на над 100 езика, като българският е един от най-превежданите. Сайтът разполага с над 8000 видео уроци върху материала в училище и доста други интересни теми, както и с над 100 000 интерактивни упражнения и може да се ползва от всеки безплатно.

На български език сайтът се превежда от средата на 2011 г., благодарение на Иван Господинов. Той казва, че “си е патил” от образованието в нашата страна, затова харесва идеята на Академията.

Неговата цел е в бъдеще тази инициатива да “обърне” класната стая – ученикът да учи по интернет вкъщи и после да отива в училище, за да обсъди с преподавателя трудностите в материала, да затвърди вече придобитото знание и да работи за прилагане на знанието чрез проекти.

Класацията търси новаторите, внасящи позитивна промяна в българското образование, създаващи нови обучителни методи и иновативни решения за по-ефективно преподаване, тези, които правят учениците по-подготвени за живота и уверени личности.

Победителите в класацията ще станат ясни след броени дни.

Тази година организаторите включват в регламента нова категория, която ще отличи най-харесвания от публиката образователен проект.

Церемонията по награждаване на победителите в тазгодишното издание ще е на 1 юни във Висшето училище по застраховане и финанси.

Кандидатите ще бъдат оценявани от журито на класацията, съставено от представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди и журналисти с дългогодишен опит в сферата на образованието и технологиите.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Го
  Гост
  2 -3
  13:48, 29 май 2015
  "Възпитаникът на хасковската езикова гимназия " ..." си е патил от образованието" - само цитати
 • 2
  Го
  Гостенка
  4 -1
  14:09, 29 май 2015
  От цялата изключително позитивна новина това ли Ви направи впечатление?
 • 3
  Zh
  zhaneta
  2 0
  16:05, 29 май 2015
  Такива млади и мотивирани учители са нужни на системата.
 • 4
  Iv
  Ivajla
  1 0
  16:09, 29 май 2015
  Да , браво на талантливите и умни деца и на добрите преподаватели , които успяват въпреки системата на образование в страната!

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини