От х:

Днес в x:

В коя професия хората са най-щастливи

Недоволни ли се от работата си? Обмислете дали да не стратирате кариера в писането на кодове.

Може и да си мислите, че уеб разработчиците са вързани за компютрите си, но ново изследване доказва, че мнозинството от тях вероятно са по-щастливи от кариерата си, отколкото вие, наслаждавайки се на високи заплати и лична свобода.

Проучването, поръчано от образователния сайт SkilledUP и проведено от компанията за маркетингови изледвания ProvokeInsights сочи, че 88% от 303 програмисти, са напълно задоволени от работата си, 11% са отчасти доволни и само 1% не са удовлетворени изобщо. Най-щастливите разработчици били специализирани в програмирането за мобилни устройства.

Това не е първото проучване, което доказва, че уеб разработчиците са сред най-доволните от кариерата си. През 2015 изследване на CareerBliss ги постави в топ 10 на хората с най-щастливи професии.
Като се има предвид, че разработчиците трудо ще получат дневната и доза от Витамин Д от мониторите на компютрите си, каква ли е тайната на задоволството им от професията ?

Възможността за поддържане на баланс работа-кариера, гъвкавото работно време и местоположението на работното място са сред водещите причини разработчиците да са щастливи от професията си. Някои от участниците в изследването са посочили, че възможността да работят от дома си им предоставя възможност да контролират по-добре работата си и да си съставят сами работния график.

Не е изненадващо, че заплатата също е фактор. Мнозинството от разработчици получава между 50 000 и 149 000 на година, като 82% от тях заявяват, че очакват и увеличение през следващите 6 месеца.

За подобни специалисти има работа в изобилие. Според проучването 95% от разработчиците са казали, че има интерес към работата им, 92% са отбелязали, че има свободни позиции за хора с техните умения, а 57% твърдят, че с тях редовно се свързват компании, които им предлагат работа. 62% казват, че настоящият им работодател търси да назначи още уеб разработчици.

Ако не притежавате необходимите умения, не се притеснявайте. В повечето случаи диплома по компютърни науки не е необходима, а 56% от специалистите са заявили, че са започнали кариерата си в съвсем друга сфера. Една голяма част от разработчиците са придобили знанията си чрез вътрешно фирмено обучение или онлайн курсове.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини