От х:

Днес в x:

12 °C

Общинският съвет ще разследва полицията, преди да я закрие

Постоянните комисии към Общинския съвет в Хасково да проучат дейността на Общинска полиция, въпросът за издръжката й, договорите с МВР, както и целесъобразността на службата. А гласуването за закриването й да остане за следващото заседание на ОбС. Това бе предложено на сесията днес от две комисии - по бюджет и финанси и по законност. Съветниците приеха да отложат решаването на този въпрос, а междувременно комисиите да разследват работата на униформените.

Думата взе и вносителят на предложението – кметът Георги Иванов. Той обясни пространно мотивите си – продължаващата от години война между общината и МВР Хасково.

“Другарят Цанков (комисар Ангел Цанков, директор на МВР-Хасково – б.а) може да се самосезира, защото от година и половина няма договор с общината, но продължава да ни прибира парите. Общинска полиция струва на общината 30-40 хиляди лева всеки месец. Хайде да видим, след като мен ме обвиняват ту в незаконни действия, ту в неморални, та вече се ошашавих, как ще постъпи сега държавата”, извиси глас градоначалникът.

“Нас ни ползват като дойна крава, без право на глас, само да ни прибират парите”, обясни кметът. Той допълни, че от години не се провежда конкурс за петима нови служители на Общинска полиция, каквото решение бе взето от ОбС. Освен това преди в комисията по избора имало представител на общината, сега вече няма. Това допълнително нервира градоначалника. “Ние сме дойна крава, която само плаща. А дори не можем да командваме Общинска полиция”.

Кметът коментира и публикация в Haskovo.net “Паякът спира да вдига коли”, като иронизира комисаря, че се изявявал като журналист. В тази публикация се цитират думите на Ангел Цанков, че със закриването на Общинска полиция паяците трябва да спрат работа, защото по закон не могат да се репатрират автомобили без присъствието на служител от МВР. “Законът ми дава право да създам орган, който да обслужва паяците, така че те няма да спрат, както плаши другарят Цанков”, обяви кметът.

“По-добре да наема една охранителна фирма, която да взема акъла на хората, отколкото само да плащаме, без да можем да командваме”, обобщи Георги Иванов.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (24)

 • 1
  Сл
  Случайно
  16 -10
  12:23, 29 май 2015
  МВР ще продължи да води борба с престъпността, това му е работата!
  • 97
   971008
   38 -1
   21:35, 29 май 2015
   А най големият престъпник в Хасково е Георги Иванов - кметът мафиот!!!
  • Мм
   ммдааа
   7 -1
   07:58, 30 май 2015
   нали Цанков даде интервю пред БТВ срещу него... Това е лична вендета. Тъпанар! Отиваш си! По един или друг начин, но си отиваш!
 • 2
  Бр
  браво
  14 -31
  12:24, 29 май 2015
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 3
  Ca
  cankova
  43 -6
  12:33, 29 май 2015
  Кмета не мое да преглътне,че Цанков му се меси. Попречи да купи гласове за синчето му. Не им излезнаха едни планирани 4-5 хиляди гласа. Ей от там другаря кмет намрази Цанков. Аз ако съм на негово място /на полицая/ ще го гоня до дупка. Сега още по сериозно ще пазарува гласове хайде моля да не ни връзва шарени пилета ,че няма да се кандидатира. Пак ще има сигурно едни инициативни комитети, които ще го"молят" да се кандидатира и той нали е с добро сърце ще кандиса. И да добава ,че какво толкова е казал полицая че има разследване срещу кмета..ми 80 преписки са как да ги скрие то достатъчно прокуратурата ги смотава под килима
  • Гу
   Гунди
   10 -1
   21:22, 29 май 2015
   Искам да се знае ! Има една сентенция - "Зад добрата причина се крие истинската причина" ! Цанков не гонеше купуването на гласове за сина на кмета,щото видеш ли, много е загрижен да се бори с престъпността. Цялата хасковска дирекция на МВР работеше срещу кмета и сина му,защото върхушката на ДПС бе наредила така,не забравяйте,че бяха на власт и при назначаването му,и малко преди провеждане на парламентарните избори миналата година ! Сетете се сега кой на кого е човек ! Местните реформатори под чадъра на кмет Георги,взеха доста от гласовете на ДПС в региона,най-вече ромските,които по традиция са за ДПС! Не съм фен на кмета,напротив отдавна трябваше да е в затвора.Но нека бъдем обективни!Почти не останаха хора,които милеят за законност и справедливост,всеки робува на нечии интереси!
 • 4
  Ца
  цацаров
  7 -28
  12:46, 29 май 2015
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • _1
   _1432897025
   17 -2
   13:47, 29 май 2015
   Хасковският кмет е най-големият демагог, който се е раждал по тези географски ширини!
   Ако Цанков е неморален, това прави ли Иванов морален? Не, разбира се! Всяка втора негова дума е лъжа. Наслушахме се как това било законно, как онова не било забранено от закона, как тъща му била на 70 години и била икономически активен субект и прочие. Той толкова се е самозабравил, че говори лъжи и глупости, които всеки средно интелигентен човек може да провери.
   Ама и тези марионетки от Общинския съвет са виновни, защото си натискат парцалите, за да получават благини и парче от баницата, която разпределя кмета. Затова наесен вижте кои са общинските съветници и гласувайте за хора честни, неподкупни, които нямат страх от разни фалшиви демократи и феодали.
  • Тъ
   търговски регистър
   11 -2
   14:18, 29 май 2015


   Макар да пишете, че всяка втора дума на кмета е лъжа, явно и вие сте се хванал на една от тях - че тъщата му е на 70 години. Той каза това по БТВ, но безцеремонно излъга. Тъщата му е на 81 години. Проверете в публичния търговски регистър на фирмата "Арес 2002", там има ЕГН-тата на съдружниците. та тъщата му е 34 набор. Смятайте сам на колко години е.  • По
   Порчо
   13 -2
   14:44, 29 май 2015
   Ето, видяхте ли? Вие сте средно интелигентен човек и проверихте на колко години е тъща му. Сега е време да се включи и имотния регистър, за да видите, че всички негови имоти са придобити точно по време на неговото кметство, а не преди това, както твърди той.
  • За
   За магаренцето
   7 -2
   15:07, 29 май 2015
   Значи е време някой средно интелигентен полицай да занесе на някой средно интелигентен прокурор доказателствата, с които някой средно интелигентен съдия да присъди. Лошото е, че до сега все спираме до средното.
 • 5
  Dz
  Dzakardo
  18 -4
  12:51, 29 май 2015
  Ганьо не заплашвай,свиньо нещастна ,не казвай кой ще вземе акъла на хората ти вече си се качил на главите на всички ,няма къде по лошо да стане не подценявай хората!!!
 • 6
  Ku
  kukueb
  0 0
  12:55, 29 май 2015
  Вси4ко е педалски цирк ,, кметее да та ебе грипав ******* дано :
 • 7
  _1
  _1432894901
  15 -4
  13:10, 29 май 2015
  Като дойде време за избори едни хора ще ходят на риба други ще си бъркат по дупките и накрая манго пак ще яхне цялото село.
 • 8
  Тр
  Трал
  7 0
  13:51, 29 май 2015
  След изборите ще видим кой крив-кой прав! Мноооого кучета пак ще лаят, мнооого недоволни и доволни ще има, но Глас Народен ,Глас Божий - само Хасково да върви нагоре!
  • Ха
   Хайде хайде
   4 0
   15:10, 29 май 2015
   Глас народен, глас купен, ще видим какво ще излезе!
 • 9
  Ив
  ИВАН_1432904370
  9 -1
  15:48, 29 май 2015
  Само вижте цитата -“По-добре да наема една охранителна фирма, която да взема акъла на хората, отколкото само да плащаме, без да можем да командваме”Ето това е пример на самозабравил се управник.Този узунджовски бек иска да има силата да взема акъла на хората и то забележете- и да командва.Мисля,че работата на кмета на всяко населено място е да осигурява комфорта на хората,а не обратното.Не само да създава глупави забрани,а да измисля алтернативи.Защото най-лесното е нещо да забраниш,но по-сложното е да създадеш.Примера с велосипедите в пешеходната зона е най-пресен.Абе, що не си ходиш вече в Узунджово,че омръзна на всички.
  • По
   Порчо
   46 -2
   17:28, 29 май 2015
   Защото мястото му не е в Узунджово, а в затвора. При бай Ставри, втория етаж, третата килия, коридора в дясно. Човекът е строг, но справедлив. Още е млад и ще излезе запазен. Като тъща си! Ще може като нея да докаже своята предприемчивост. Само че от НУЛАТА или ако съдът се окаже достатъчно справедлив може и от много минус. Но какво са за него плюс - минус 4-5 милиона, за два три месеца ги заработва.
 • 10
  На
  Наблюдател
  2 -2
  09:13, 30 май 2015
  Някой може ли да каже къде отиват парите от репатриацията на колите нарушители ,преди време имаше едни глуповати близнаци от Клокотница които караха паяците ,общината ли ги прибира ,нали е общинска полицията ,как така е на подчинение на Цанков?


  Като чета коментариите ,в Хасково все още има хора които разбират нещата и са прави за много от изнесенето ...защо тогава до всяко едно разбиращо
  същество, не застане поне още едно и още едно и да отидем пред общината,ей така да се видим колко са ,а?
 • 11
  Ди
  Димитрия Ненчева
  8 -2
  10:01, 30 май 2015
  Хора, тоя самозабравилия се вече се и самоизпуска. Щял да наеме охранителна фирма да взема акъла на хората - това що за управник е? Това е нагъл самозабравил се диктатор който живее със съзнанието че ние дишаме за да му създаваме вятър и че сме дошли на тоя свят за да му служим !!!!!!!!!!!!!!!!! Потресена съм! Защо мълчите бе 41 -а въшки в общинския съвет когато този изрод говори така! Защо му лижете някои части и си натискате дебелите гъ..ве на меките столове! Срам! Гнус ме е от вас . Защото сте червеи които стоят в общинския съвет наведени и се радвате когато ви го .... кмета! Никога не съм била толкова потресена както сега когато прочетох думите на този кмет! Та той плаши с диктатура бе хора не виждате ли. Щял да си наеме фирма да ни мачка, защото полицията не му върви по свирката ! Ами нищо друго освен БРАВО на полицията и на този Цанков /не го познавамв/ не ми остава да кажа след като лъсна за пореден път пъкленото лице на кмета!
 • 12
  12
  1234567
  6 -1
  11:06, 30 май 2015
  Какво означава, ще наема охранителна фирма да взема акъла на гражданите господин кмет.
  • 00
   0010
   4 -3
   11:34, 30 май 2015
   Значи ,че ще се обиколи с една дузина гавази ,които ще правят точно каквото си искат .
 • 13
  То
  торпедо
  2 -1
  12:22, 30 май 2015
  кмета е/простак
 • 14
  Г-
  Г-4
  1 0
  15:21, 30 май 2015
  Вярно е че кмета е простак но ние от прости трябва да се научим да бъдем по простаци и от него ...да го видя тоя черногъз Узунджовски космат шопар каква песен ще запее...един наглец да му се свият перките и ще видите как другите ще се кротнат ...тази румънка М. маковей им каза рецептата ,ама ма **** ******* не му стиска ,всички ядат на нашия гръб ,община,областни ,депутатите .....а съдиите и полицията са гарант, че лапането няма им се свърши !!!!!!

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини