От х:

Днес в x:

Млади театрали играят благотворително за болна учителка

Театралите от Младежкия с тежка седмична програма

Младите театрали, възпитаниците на Румяна Георгиева от театралното студио към Младежкия център, ще играят благотворително в сряда за набиране на средства, необходими за операцията на учителка от Професионалната гимназия по туризъм в Хасково.

От 14 ч. утре те се качват на сцената на Младежкия, за да пресъздадат образите от „Женско царство“.

Два премиерни спектакъла имат талантите в рамките на тази седмица. Тази вечер е първият-“Истинската история на Мона Лиза“. Всъщност постановката вече е правена, но с предишни участници в театралната трупа.

Сега в ролите влизат Гергана Димитрова и Богдан Бухалов. Любопитен факт е, че това ще е тяхната премиера в образите на хасковска сцена.

През април обаче със същата пиеса двамата взеха наградите за най-добра женска и най-добра мъжка роля на фестивала“Бургаски изгреви“. На същия фест пиесата пък беше отличена с второто място.

В четвъртък от 18 часа, отново на сцената на Младежкия ще е премиерата на "Роза върху лед" на мистичната търговишка писателка Лора Лазар.

Със същата постановка в петък възпитаниците на Руми Георгиева се включват в първото издание на Младежкия музикално-театрален фестивал в Харманли.

На 1-ви юни Денят на детето младите театрали ще имат открита репетиция на постановката „Кукла букла“, която ще могат да наблюдават отблизо най-малките им почитатели.

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини