От х:

Днес в x:

Отнеха лиценза на ФК „Хасково“заради 100 бона дълг

Хасково получи нов гол, този път административен

ФК „Хасково“ остана без лиценз за А група след като БФС не го одобри за участие в следващото издание на първенството. Наистина Хасково изпада при всички положения от групата на майсторите, но и лиценз за Б група още не е взет. Документи за него трябва да се подадат до края на май. Положението на този фронт също е неясно, защото Българският футболен съюз иома строги изисквания. На първо място Хасково е един от 4-те клуба с грубо погазен финансов феърплей. Само към НАП клубът има задължения от над 100 хиляди/според някои източници 150 хил/ лева. Задълженията са натрупани по няколко пера, сред които едно от най-големите са неплатените осигуровки. Няколко футболисти разтрогнаха договорите си по вина на клуба за повече от две неизплатени заплати, други го дадоха на Инспекцията по труда. Пак заради финансов феърплей от групата на майсторите се изхвърля и другия изпадащ Марек Дупница. Не може да се каже, че лицензионната комисия на БФС е действала тенденциозно към малките клубове, защото в позорната група са и грандове като Локомотив София и ЦСКА. Софиянци горят и с лиценз за Европа, дори да се класират за там. В случай, че не покрият изискванията на БФС, тимовете без лиценз трябва да започнат участието си от окръжните/селски/ футболни групи.

От ФК Хасково с половин уста потвърдиха, че са ЧУЛИ за този сценарий, но подчертаха, че при тях няма писмо от БФС с което да ги уведомяват за отнет лиценз. Това обаче бе оспорено от самата футболна централа, която официално заяви, че на клубовете е съобщено решението на Лицензионната комисия. „Към момента лиценз за А група не ни трябва, така че нищо страшно не е станало“, коментира изпълнителният директор Тихомир Петков. Според него няма да има проблем да се покрият изискванията за участие в първенството на втория футболен ешелон. Не толкова оптимистично са настроени други футболни хора в града. Според тях „Хасково“ едва ли може въобще да изпълни някои изисквания, които са задължителни за БФС и УЕФА, но липсват в Хасково - като например помощни игрища, осветление на стадиона и т.н. Без тях няма да има футбол и в Б група /също професионална/, като за футболния Хасково бъдещето остава само в селските групи.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    С този треньор, с тези футболисти и с тези президенти и спонсори местото на Асково е точно в А група...А окръжна група.
    • Do
      do KMETA
      2 -1
      22:20, 21 май 2015
      Кмете опропасти ли и футбола, който го създадоха гражданите?

      Дано ти приседне на проклетата алчност.
  • 2
    Бо
    Борислав Борисов
    3 0
    12:28, 21 май 2015
    С пожелания за щасливи дни. Продължаваме надпред.
  • 3
    Дд
    ддддд
    4 0
    12:40, 21 май 2015
    Този отбор трябва да се рестартира и да се издаде забранителен списък на лица които повече никога не трябва да заемат ръководни фукции.Когато се класира в горно ниво и се почва играчи наемници ,а децата които тренират тук никои не ги отразява.ФК Хасково е подготвен за село ,няма помощни игрища,стадион Младост е картофена нива ,и др и др.
  • 4
    Ка
    кажете си го
    2 0
    12:59, 21 май 2015
    Хахахаха от кон на кокошка! Кмете за чий -ур наляхте 1 милион там бе?
  • 5
    Пл
    Плащач на данъци
    1 0
    14:58, 21 май 2015
    Помощни игрища има-до самия стадион-трябва само желание от страна на хората, които са пожелали да се занимават с местна власт/съветници,кмет/ да направят отново спортния комплекс Клокотница място за масов спорт и терени за подрастващите.Има много варианти...
    • Сп
      спортен деятел
      1 0
      15:06, 21 май 2015
      Кмета да даде отговор, по какъв начин спортната база се оказа в ръцете на Кънчо, защото той взе помощните игрища и сградата, даде я на рокерите, те я опропастиха, опропастиха и терена с каране мотори, събори и др. изяви и сега отново стои всичко безстопанствено! На времето хората са мислели за всичко, а напия КМЕТ само как да разпродаде имоти и да се облажи! А Слоновци, Ламбовци, Тишко Петковци и Узуновци да им се забрани да посещават спортни мерояпиятия, не да бъдет в комисия по спорт към Общината ! Аматьори, както и посредствения футболен отбор!
  • 6
    Ев
    Евертъна_1432211743
    0 0
    15:24, 21 май 2015
    Днес съм приложил системата "вълчи капан", за много голове в Дупница 😆
  • 7
    Ff
    fff
    0 0
    16:54, 21 май 2015
    Пералнята свърши.Прането е на простора..
  • 8
    Яз
    язък
    4 0
    18:17, 21 май 2015
    язък за хубавия стадион
  • 9
    И
    И
    3 0
    19:59, 21 май 2015
    ся ко праим?
  • 10
    Ха
    Хасковлия
    4 -4
    20:15, 21 май 2015
    Тишо направи всичко възможно за отбора, но малко хора в този град искат да има футбол
  • 11
    Fe
    fen
    1 -2
    07:43, 22 май 2015
    Твоя Тишо направи всичко да се облажи селската прачка, сега вече да си ходи в Подкрепа и да не се врьща повече в града'Трябва сьа указ да му се забрани да се качва на стадиона.Да гледа филма момчето си отива...
  • 12
    Ко
    Компакт
    1 -1
    07:51, 22 май 2015
    Ами ще има спомени кога за последно отбора е бил в А група ... Поредното доказателство за безхаберие от страна на местната власт-кметове,общински съветници големи приказки,действия нулеви и разминаващи се с реалността.Игрищата отстрани до стадиона се нуждаят от ремонт стадион Младост уж имаше проект ...Сега е време да се продават играчите към които има интерес,а другите в околните отбори Любимец,Топлика и т.н.
  • 13
    Ай
    ай ся
    1 0
    08:01, 22 май 2015
    ай ся местната власт виновна че футболистите и треньорите и спонсорите не стават ,ха стига напъни де
  • 14
    Вч
    вчера
    0 0
    08:19, 22 май 2015
    Вчера лъсна далаверата на нашия Тишко!Най-продаваемият футболист на Хасково-Митко Алексиев е разтрогнал договора си с Хасково и познайте с кого ще подпише-Берое.За тази работа Тишко ще си прибере сериозна комисионна.Да сте живи и здрави всички и най-вече Назъра!
Последни новини