От х:

Днес в x:

Галактион кълне и анатемосва след катастрофа, предизвикана от шофьора му

Галактион вдига ръка за да анатемосва докато лекарите го водят за да се погрижат за здравето му


Старозагорският митрополит Галактион загърби всяко човеколюбие и зараздава анатеми наляво и надясно от хасковската болница. Владиката се озова там след като автомобилът му катастрофа малко преди 9 часа на излизане от Симеоновград по пътя за Харманли. Пострадаха 3-ма души, един от които е с временна опасност за живота. Галактион се отърва със счупена лява ръка и кратка загуба на съзнание и бе транспортиран с придружителите си в хасковската болница. Тъкмо на влизане в рентгена светият сторец се развихри като хамалин, само дето вместо псувни сипеше проклятия към всичко и всеки. Агресията бе отключена от съвсем невинни въпроси от рода на „как се чувства, какво се е случило?“ Светият гняв се насочи и към хасковската болница, без да става ясно тя пък какво му е виновна. Малко по-късно се разбра, че дядото е поискал да бъде лекуван в Стара Загора. „Така е редно, това не е наша епархия“, уточни шофьорът на катастрофиралия мерцедес Бойчо Златинов.

71-годишния мъж от Симеоновград бил личен приятел на владиката и затова приел да го закара с личната си кола от Стара Загора до празничните служби в Харманлийско и Свиленградско, които също са част от Старозагорската епархия. Днес са големите православни празници Възнесение Господне и Свети Константин и Елена и митрополитът бил канен да служи в харманлийското Иваново и в свиленградското Момково. На излизане от Симеоновград обаче товарен автомобил Ман засякал пътя на попската кола с немаркиран с мигач завой наляво. Въпреки че Бойчо се определи като много опитен шофьор и въпреки че не карал бързо, не успял да избегне сблъсъка - първо в товарната кола, после в ограда на къща край пътя. Водачът пострадал най-малко, макар да изглеждаше зловещо с петната кръв по ризата си. Имал само спукана вежда. Най-тежко бил ударен младичкият дякон Любен Левенов от Чирпан. Момчето било личен помощник на митрополита и в случая седяло на седалката до шофьора, защото дядото искал да подремне на задната седалка. Сблъсъкът отдясно изпратил младежа в дълбоко безсъзнание. Макар и вече излязъл от него часове по-късно, Любен не си спомняше нищо от катастрофата, нито дори коя година сме. Не знаел, че пътува за някъде, нито колко души имало в неговата кола. „Има съмнения за пробит черен дроб, разкъсан бял и травма на главата“, уточни началникът на хирургията д-р Живко Атанасов. Младият мъж е напуснал опасната за живота зона, но е под наблюдение в Интензивен сектор на Хирургията за вторични ефекти от травмите.

Галактион също загубил за кратко съзнание, но бързо се съвзел и даже излязъл сам от колата с кървящ нос, разказаха симеоновградчани, присъствали на инцидента. Прегледът в хасковската болница показа, че пациентът има счупена лъчева кост на лявата ръка, без опасност за живота и с малко вероятни бъдещи усложнения. Предложено му бе да остане в нашата ортопедия, но митрополитът предпочел своята епархия. Тръгването му затам бе съпроводено с рядко виждан резил - в опит да се предпази от фотоапарати и камери, владиката се покри през глава с медицински чаршаф, от тези, с които се завиват труповете.

Натаралеженият попски кортеж бе може би заради заключението на полицията относно вината за катастрофата. Въпреки обясненията на шофьора Бойчо се оказа, че попският мерцедес предприел неправилна маневра изпреварване, и то на кръстовище - между улиците Съединение и Даме Груев. Мястото било маркирано и с непрекъсната линия на пътното платно. Неподозиращият маневрата Ман тръгнал да завива налявопо Даме Груев, когато мерцедесът връхлетял отгоре му.

Г. Христов

И вече в изстъпление, с проклятия отправяни на всички страни
Светият човек избра да излезе от болницата като труп
Влезе там след като мерцедесът му се заби в камион Ман
Мерцедесът тръгнал да изпреварва въпреки непрекъснатата линия на пътното платно
Най-тежко пострадал младичкия дякон Любен, който не помни нищо
Шофьорът Бойчо Златинов обяви камионът за виновен, той бил шофьор от дълго време и не правел произшествия
Владиката се ътравал със счупена лъчева кост на лявата ръка
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Se
    sexyto_hs_1432209186
    3 0
    14:42, 21 май 2015
    Хасково.нет!Защо нямате статия за снощтната катастрофа след бензинистанция Шел,малко преди разклона за Хасково,малко преди 23:00 часа?
    • Xx
      xXx_1432212103
      1 0
      15:30, 21 май 2015
      Ало сексито, само за протокола - правопис, трети клас - снощен, снощна!
  • 2
    Ба
    БАЙ ИВАН_1432211505
    2 0
    15:20, 21 май 2015
    голямото поп не можа да напълни търбуха и да сръбни порядъчно . язък !
  • 3
    Ба
    БАЙ ИВАН_1432211505
    3 0
    15:22, 21 май 2015
    тоя за чобан не става-те го избрали за владика
    • Се
      СЕЛЯНЖЕР
      1 0
      17:07, 21 май 2015
      Аааа не си прав бай иване!!!точно тоя шестак от дс е за владика според чифутския ни канон,който замести българския свети такъв...
  • 4
    То
    Това
    3 0
    16:40, 21 май 2015
    не са духовници,а милиционери в расо.Специално този е агент Мишо.А вие го наричате "отче"..."А вие недейте се нарича учители,защото един е вашият Учител-Христос,а всички вие сте братя;и никого на земята недейте нарича свой отец,защото един е вашият Отец,Който е на небесата" Матей 23:8,9
  • 5
    Лу
    Луд
    1 0
    16:50, 21 май 2015
    Той Господ скоро ще си го прибере на разпит за "заслугите" към КГБ.....
  • 6
    Ба
    Бай Марин
    9 -7
    18:00, 21 май 2015
    Един крадец по малко дано да пукне че да няма никакви владики по бай тошково време в миши дупки бяха навряни а ви всички станхте много вярващи аз съм българин но не съм ходил в църква никога няма и да ида
  • 7
    Ту
    Тунел.......
    1 -4
    18:54, 21 май 2015
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 8
    Че
    ЧЕРВЕН
    6 -4
    19:40, 21 май 2015
    В тази даржава имали някой който не краде да му го начукам на владиката и всички попове
  • 9
    За
    За Владиката
    2 -9
    20:27, 21 май 2015
    Нямам думи!Тъпотия до шия!Не ви ли е срам?Който и... Виж коментара
    • Ба
      БАЙ УЙ
      5 0
      21:21, 21 май 2015
      Според твойте изказвания все едно става въпрос за оная ми работа.като го вкарам в красива всички ми завиждат,а като ида след това на лекар никой не ме пита какво ми коства.ебах ти и лисиците че и гроздето,че и лозето.
  • 10
    На
    Нафърфорий
    6 0
    22:32, 21 май 2015
    Преди 10-ти ноември 1989г. ДС държаха здраво юздите на всички. За един виц си подложен на кръстосан разпит, а сега им ги отпуснаха малко и те се наакват. Шофьори, коли и всички други съблазни.Тя ,,въшката,, като се наяде винаги излиза някъде.
  • 11
    Mитко Г.
    2 0
    07:11, 22 май 2015
    Старозагорски религиозен боклук
  • 12
    Ли
    Лили
    0 0
    10:09, 22 май 2015
    И как да й върви на тази дуржава,като светите служители на църквата ни са пълни безхаберници и атеисти.Всички са бивши служители на ДС,дори не знаят какво е Бог и вяра,а сега са лапачка за пари.Съветват хората да се смиряват,а те самите се държат като каруцари.
Последни новини