От х:

Днес в x:

Паякът оплете абитуриентите на Механото, общината глоби себе си

Общинският паяк налази абитуриентските коли на Механото

Общинският паяк масово налази колите на абитуриентите от гимназията по Механо и електротехника и вдигна половин дузина возила паркирани неразумно по главния път какъвто се явява бул. "Съединение" и негова пресечка към "България". Паякът се връщал няколко пъти за улов, а тези които не били вдигнати, били глобени. Според зрелостниците до това нямало да се стигне ако можели да си паркират колите отзад в двора на училището. Там разбира се не е място за коли, още повече че днес бе традиционното изпращане на абитуриентите, и логично им било отказано. Младите тарикати решили да си спестят дължимите лев-два, колкото вероятно щяха да загубят ако бяха оставили колите си на близкия паркинг на Кауфланд. От седмица там заработи бариерата, която таксува всеки престой над 90 минути, но дължимите в този случай левчета се видели много на все още непечелещите членове на обществото. Сега обаче ще трябва да бръкнат доста по-дълбоко в джоба на мама и тати. Част от опарените зрелостници честно си признаха, че са извършили глупост. Не защото тръгнали с кола към централно разположеното и близко от почти всяка точка на града училище. А защото днес щяло да се пие. А както се предупреди още вчера, полицията бе наводнила цяло Хасково. Към настоящият момент все още няма инциденти и актове, всичко се разминава само с „общински“ глоби. Което доведе и до куриоз.

С глоба бе декориран и екип на ТВ Хасково дошъл да отразява абитуриентите на Механото. Вероятно подгонен от бързане да хване събитието и подведен от другите паркирали коли на мястото, служебният автомобил също се кротнал на Съединение. За да бъде закован от бдителен общински полицай. Любопитното в случая е че общината глобява сама себе си, защото ТВ Хасково е общинска телевизия и се финансира с пари от общинския бюджет. Тоест глобата ще премине от единия джоб в другия, с известни отчисления за заплати на вършещите си работа общински служители.

Г.Христов

В паяжината май се хванал и репортерския автомобил/сн. читател/
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Цр
    црънчо
    66 -5
    12:30, 14 май 2015
    Няма значение че от единия джоб в другия. Трябва да се спазва реда и да се пишат глоби на всички независимо кой депутат, кой сват.
    • 58
      581651
      8 0
      08:03, 15 май 2015
      Глобата е за шофьора, а не за телевизията, така че не е от един джоб в друг. Добре е и журналюгите да знаят, че имат задължения, а не само права. Явно са си мислели, че като са общинска телевизия и всичко в града им е позволено. Браво на Полицая!
    • Ва
      ванко
      3 -1
      08:22, 15 май 2015
      Точно така ,браво на полицая ---да се НАГРАДИ ! Ама няма да стане , дори може и да го накажат докато началник на Общинска Полиция е г-н Б.Христов .А някой знае ли кой е този полицай ?
  • 2
    ,,
    ,,,,,,
    19 -2
    12:49, 14 май 2015
    Црънчо,е прав!!!
  • 3
    Ал
    алоо
    22 0
    14:44, 14 май 2015
    Какво им вдигате колите! Къде са пак полицаите да видят как се движат абитуриентите с колите си по главните улици на града ? Наизлезли от прозорците с бутилки алкохол ! На пешеходната на раковска до училището където пресичат ученици и възрастни хора те се движат с 80-90 километра .
  • 4
    Ня
    няма значение
    15 0
    15:00, 14 май 2015
    Механичната гимназия .... какви глупости пишете понякога -падам направо ...
  • 5
    Аз
    аз
    10 -2
    19:27, 14 май 2015
    Отишли сте до там да снимате паяка,ами да бяхте влезли в двора да отразите изпращането на спортното и механото...
  • 6
    ..
    .......
    6 -9
    20:36, 14 май 2015
    Думи нямам това проста държава прост народ !!! Днес тези деца завършват днес за тях е празник радост удоволствие , а какво направи великата община Хасково и великия пая сра се отгоре. Вместо да си затворят очите те тръгнали да вдигат колите на децата. Сигурно всеки ден поне по 10 пъти си затварят очите за по-големи нарушения ама днес защото знаят , че ще ОГРАБЯТ малко пари от тези деца давай да ядем. Това е най-тъпата община. До всички некадърници не говоря да не бъдат наказвани тези които карат като луди,идиоти не спазват правила и излизат от прозорците говоря за неправилно спрелите за 1,2 ч коли! Понякога просто трябва да бъдем наистина хора :) !
  • 7
    Ан
    андрешко
    8 0
    21:22, 14 май 2015
    Да ама към тая проста държава и прост народ си и ти щото днеска едни искат едно утре искат друго и накрая ставо това което е днес хРеда трябва да се спазва от всички и за всичко без исключение Едена абдал от бившето сградостроително преди много години бе решил да е оригинален и като абитуриент под възгласите на съучениците си си свали гащите и се изсра пред кметството Като го питаха -Що бе --ами то абитуриентството е един път в живота --това отговори ГОВЕДОТО
    • ..
      .......
      4 -3
      22:43, 14 май 2015
      Пич отвръщам на обида ти с това че ти си пълен идиот и от такива като теб страда град Хасково. Първо аз говоря за глобите и вдигнатите коли но ти явно не ме разбираш за какво говоря и едно си баба знае едно си баба бае! Второ за този който си свършил работата си прав това трябва да бъде наказано но извинявай може ли за 1,2ч ти да вдигнеш колите на тези деца колко пъти тези хора които вдигат колите си затварят очите за по-големи нарушения не мисля че точно там тези коли биха направили тапа или нещо друго на движението хора сме трябва малко човещина а не да гледаш какво от всичко да искаш пара. Явно си ме разбрал неправилно.
  • 8
    Ан
    Анна
    6 0
    22:16, 14 май 2015
    "полицията бе наводнила цяло Хасково" хахаха ама моля ви се! Ако имаше полиция днес щеше да има много отнети книжки, актове и т.н. Време е да излезе тази ПОЛИЦИЯ навън и да види как се движат тези младежи по главните улици на града и най-накрая да вършат това за което им се плаща...
    • Мм
      ммдааа
      5 0
      05:20, 15 май 2015
      майката му е камери и работещ режим за събиране на глоби...
  • 9
    Ss
    ss-23
    8 -3
    22:32, 14 май 2015
    Паяк с педе**си.Елате на улицата зад градската Градина да видите как всички клиенти на заведението са паркирали на тротоара и човек не може да мине.Как онзи пендел наричащ се собственик си кара автомобила в самия парк.Не,няма да дойдете защото пендела е близък с Гошо и явно ви е страх."Голямо"геройство вие сте велики.Вдигнали автомобилите на двама ученика.
  • 10
    ::
    ::15::05::2015::
    5 0
    10:34, 15 май 2015
    Страхотно- има закони и те трябва да се спазват, но за жалост, като че ли всички закони в община Хасково са направени да ограбват така или иначе бедния народ. Населението на града се топи с всеки изминал ден, но един или два пъти годишно, синята зона се разширява - за кого? За "увеличаващия" се брой население или пък заради "увеличения" брой гости на града?! Подобието на река е покрито в по- голямата си част от паркинги и чак се учудвам от къде е дошла тази съобразителност за 30 мин. безплатно паркиране до зеленчуковия пазар! Само дето, ако имаш работа в общината, областния, съда или друга държавна институция, трябва да се бръкнеш минимум левче. Може да се опиташ с еко транспорт, обаче от скоро и за него глобяват (забраната за велосипеди). И то така, от тук, от там, народът се ограбва: плащаме едни от най- високите местни данъци и такси, една от най- скъпите води, която дори не става за пиене (или поне не е препоръчително), градският транспорт е под всякаква критика (липсва каквото и да е разписание на спирките), пък уж туризъм развиваме. И за капак на всичко, липсват каквито и да е бизнес инвестиции, а средната заплата за региона е 380 - 400 лв. И вместо да се помисли наистина за изграждане на паркоместа около райони, като Механото, където винаги има по някоя кола в "паяжината", предпочитанията са за глоби от по 35-40 лв. до край! Че няма такава държава- няма, ама и община, като нашата, другаде няма!
  • 11
    То
    Точния
    1 0
    22:39, 19 май 2015
    днес в 1 вдигнаха колата на тодор той болицата тему вдигат колата,,,,,,елате ще ви чакам в адаааааа,,,,,
Последни новини