От х:

Днес в x:

Чиновници регулират трафика по границата с Турция

Областният управител на Хасково Добри Беливанов ще разпише заповед за създаването на Междуведомствена комисия, чиято цел е да набележи мерки за предотвратяването на инциденти и справяне с повишения автомобилен трафик ГКПП Капитан Андреево през летните месеци.

Решението за създаването на Комисията е взето днес на работна среща, свикана от г-н Добри Беливанов, с участието на директорът на ОД на МВР комисар Ангел Цанков, представители на ОПУ, Агенцията по безопасност на храните и Агенция „Митници“ .

Според участниците в заседанието, вземането на мерки превантивно са наложащи заради увеличаващия се трафик на леки и тежки превозни средства още от май до септември, които преминават през КГПП Капитан Андреево. Освен това все още ремонтът на пункта не е приключил и в тесния участък преди пункта се образуват опашки от ТИР-ове, което е предпоставка освен за задръствания, и за пътни инциденти.

Междуведомствената комисия ще търси решение, като едно от възможните е организация на движението и намаляване на скоростта в участъка преди стеснението.

На срещата областният отбеляза, че е пред завършване проектната документация за временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница. След това ще започнат строителните дейности по протежението на съоръжението на територията на нашата област, което е 33.6 км. Това всъщност е и най-малкия участък от трите области, които ще строят съоръжението, но пък именно тук преминават най-много чужденци. Очаква се до 2-3 месеца той да бъде завършен изцяло.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини