От х:

Днес в x:

5 °C

Пилев поведе комсомола да сади тополи покрай реката

Старият и нов комсомол сади тополи


Издокарания като комсомолец от близкото минало шеф на туристическия информационен център Красимир Пилев поведе настоящият комсомол на обществено полезна работа. 11-класници от хасковската Езикова гимназия ведно с туристически активисти се хванаха за лопатата да боднат 5 фиданки от вида пирамидална топола на мястото на отсечените, в района на бившия плувен комплекс Лебеда. За земеделският инструмент не се побоя да се хване и самия Пилев въпреки официалния си черен костюм и лъснатите до блясък обувки. Визията му удряше в земята комсомолския идеал на лъснат, бръснат и запасан, с къса подстрижка и силно убеден в това което прави.

„Ние по-възрастните трябва да дадем пример на по-младите, за да оценят че живеят в град като картичка“ разясни пред микрофони и диктофони туристическия шеф, който не се задоволи само с природните забележителности на Хасково, а нахвали и хубавите, особено през лятото, хасковлийки. Допринасяли за реномето и класата на града. Пък и покрай една от тях, в крайна сметка били популяризирани и самите тополи, за които са писани песни и стихове и които „туристите“ си направили труда да преброят-били точно 865. С 5-те засадени днес ставали почти юбилейно число. В цифрата на боднати фиданки имало и друга символика-отбелязвали 5-те години от откриването на Туристически информационен център Хасково. Датата също не е избрана случайно, днес е Денят на Земята и по правило се отбелязва със садене на дърво, което специално за Хасково няма как да е различно от емблематичната топола. От друга страна „туристите“ чувствали морално задължение да възстановят премахнатите в последните години дървета.

Освен с тополите, Хасково е емблематичен и със 100-те си кръчми. Въпреки че много от тях затвориха, пак в последните години, за съжаление от Туристическият център не планират да ги възстановяват.

Г.Христов

Посадени бяха 5 фиданки от вида пирамидална топола
Инициатор бе Красимир Пилев от Туристическия информационен център. Партнираха му деца от Езиковата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини