От х:

Днес в x:

Тролеите висят с 35 хил. за заплати и 12 хил. за осигуровки


Хасковският „Тролейбусен транспорт” дължи 35 хиляди лева на персонала си и отделно още 12 хиляди лева на държавата по неплатени осигуровки на хората. Това става ясно от годишният отчет на общинското предпирятие, който предстои да се гласува и приеме на общинската сесия идния петък. Като цяло загубите на „Тролеите” за миналата година са 136 хиляди лева, сред които са дълговете към персонала под формата на възнаграждения и осигуровки. От 3 1-ви октомври миналата година обаче „Тролейбусен транспорт” стана Мега предпирятие със сливането с общински „Паркинги и гаражи”, което администрираше Синята зона, и това пооправи баланска му. Именно зоната се оказа единстветното печелившо звено от трите под шапката на ОП-то, като регистрира 13 хиляди лева печалба за 2014-та година. За сравнение Тролеите отчитат счетоводна загуба от 14 хиляди лева, а считаните за много доходоносни паяци са на минус с цели 17 хиляди. Общият баланс обаче свежда цялостната загуба на слетите предприятия на поносимите 18 хиляди лева годишно. Това даже изглежда оптимистично на фона на 66-те хиляди лева на минус за по-предходната 2013-та година. Както изглежда обаче оправянето на счетоводните баланси е ставало и за сметка на работещите в предприятието.

На няколко пъти през миналата година, традиционната за общинските предприятия в Хасково розова черупка се пропукваше от информации, че в Тролеите се дължат по 2-3, че и повече заплати. Предишният шеф Гюнай Юсуф обикновено потвърждаваше информацията, но успокояваше, че нещата в най-скоро време ще се оправят. Накрая Юсуф бе уволнен, както и колегата му от Синята Зона Стати Запрянов, а предприятията бяха обединени с началник Йордан Панев.

Новият директор да се освободи от отговорност за регистрираната загуба на подопечното му предприятие, предлага в докладна записка председателят на общинският съвет Иван Иванов. Между впрочем заплатите на Тролеите тази година се изравниха и няма нерви от забавяния, похвалиха новия си шеф работници в предприятието. Не е ясно дали такова е положението в другите, скорошно внесени звена в Тролейбусен транспорт.

Г.Христов

Новият шеф Йордан Панев успя да пооправи нещата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини