От х:

Днес в x:

7 °C

Тролеите висят с 35 хил. за заплати и 12 хил. за осигуровки


Хасковският „Тролейбусен транспорт” дължи 35 хиляди лева на персонала си и отделно още 12 хиляди лева на държавата по неплатени осигуровки на хората. Това става ясно от годишният отчет на общинското предпирятие, който предстои да се гласува и приеме на общинската сесия идния петък. Като цяло загубите на „Тролеите” за миналата година са 136 хиляди лева, сред които са дълговете към персонала под формата на възнаграждения и осигуровки. От 3 1-ви октомври миналата година обаче „Тролейбусен транспорт” стана Мега предпирятие със сливането с общински „Паркинги и гаражи”, което администрираше Синята зона, и това пооправи баланска му. Именно зоната се оказа единстветното печелившо звено от трите под шапката на ОП-то, като регистрира 13 хиляди лева печалба за 2014-та година. За сравнение Тролеите отчитат счетоводна загуба от 14 хиляди лева, а считаните за много доходоносни паяци са на минус с цели 17 хиляди. Общият баланс обаче свежда цялостната загуба на слетите предприятия на поносимите 18 хиляди лева годишно. Това даже изглежда оптимистично на фона на 66-те хиляди лева на минус за по-предходната 2013-та година. Както изглежда обаче оправянето на счетоводните баланси е ставало и за сметка на работещите в предприятието.

На няколко пъти през миналата година, традиционната за общинските предприятия в Хасково розова черупка се пропукваше от информации, че в Тролеите се дължат по 2-3, че и повече заплати. Предишният шеф Гюнай Юсуф обикновено потвърждаваше информацията, но успокояваше, че нещата в най-скоро време ще се оправят. Накрая Юсуф бе уволнен, както и колегата му от Синята Зона Стати Запрянов, а предприятията бяха обединени с началник Йордан Панев.

Новият директор да се освободи от отговорност за регистрираната загуба на подопечното му предприятие, предлага в докладна записка председателят на общинският съвет Иван Иванов. Между впрочем заплатите на Тролеите тази година се изравниха и няма нерви от забавяния, похвалиха новия си шеф работници в предприятието. Не е ясно дали такова е положението в другите, скорошно внесени звена в Тролейбусен транспорт.

Г.Христов

Новият шеф Йордан Панев успя да пооправи нещата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини