От х:

Днес в x:

Лубиц търсил в нета данни за вратите на пилотските кабини

Вторият пилот на разбития самолет е проучвал в интернет методи за самоубийство и данни за системите за сигурност на блиндираните врати на пилотските кабини.
Това съобщиха от прокуратурата на германския град Дюселдорф след анализ на лаптопа, конфискуван от апартамента на Андреас Лубиц, предаде БТА. 

Проучванията са били направени от 27-годишния Лубиц в дните преди самолетната катастрофа на 24 март. Разследващите са успели да възстановят данните за това какви информации вторият пилот е търсил в интернет в периода 16 март - 23 март. Те смятат, че 27-годишният Лубиц е планирал, умишлено се е заключил в пилотската кабина на самолета на "Джърмануингс" и го е разбил във Френските Алпи. 

Прокурорът на Марсилия Брис Робен заяви, че идентифицирането на телата на загиналите пасажерище отнеме от три до пет седмици. Едва след това ще започне предаването им на техните роднини. 

Следователите са идентифицирали останки от всички 150 души в самолета чрез над 2285 проби, взети от над 2854 останки от тела на пасажери от разбилия се самолет. На мястото на катастрофата са намерени и над 470 предмета, принадлежали на пътниците. 

Прокурорът съобщи и детайли за намерената вчера втора черна кутия. По думите му тя е открита от жандармеристка и е била засипана от камъни в клисура, която вече била претърсвана няколко пъти.

Според Робен записващото устройство е напълно почерняло, сякаш е горяло, но по думите му може би е използваемо, допълва Асошиейтед прес. По думите на прокурора намирането на черната кутия не било лесно, тъй като тя се е сливала с тъмния цвят на скалите. 

Марсилският обвинител добави, че устройството днес ще бъде предадено в Париж на експертите от френското Бюро за разследване на катастрофи. 

Робен каза още, че са намерени 40 мобилни телефона на пътници, но те са толкова повредени, че ще бъде трудно да се извлекат и използват данните от тях.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини