От х:

Днес в x:

10 °C

Вандали изкорениха будка за билети и оцапаха стадиона

Касата за гостуващите отбори бе изкоренена и катурната пред южния вход на стадиона


Неизвестни вандали решиха да си го изкарат на футбола, черното тото, съдийската и световна конспирация, заради които ФК „Хасково“ е на последно място, и жестоко оцапаха вратите на стадиона от южния му край. Освен традиционните полови органи с черна блажна боя на жълт фон са изрисувани и различни радикални, включително нацистки абревиатури и символи. Нещо повече, побеснялата младеж буквално изкоренила будка за билети и я катурнали в тревата пред входа за гости. Именно оттам се продават пропуските за гостуващите агитки при домакинските мачове на „Хасково“. Будката впрочем също бе обилно изрисувана в черно.

Според постоянното присъствие от кучкари и тичащи за здраве около градския стадион, вандализмът е станал снощи, понеже вчера всичко си било наред. Някои все пак изразиха съмнение, че май случката е била в нощта на понеделник срещу вторник, но при всички положения е станало по тъмно. На Ямача гъмжи от хора във всеки момент от светлата част на деня и все на някого би му направило впечатление полаганото усилие. Защото трудът наистина е бил къртовски, макар и дело на „недобре“ с главата хора или просто порядъчно пияни. Неофициални източници се кълнат с 99 % вероятност, че това е работа на хулиганите от местната футболна агитка, които след съответното подгряване в близкия ресторант решили да отмъстят на нелюбезните гости на „Хасково“. На местния отбор му се изредиха и слаби, и силни, които на моменти пердашеха жестоко, за последно с 5:1. Колкото и жалки да сме в домакинствата обаче, от тях идват всички точки на Хасково от редовния сезон - двете измъчени победи с по 1:0 над Лудогорец и Берое, и клизматичното нулево равенство с Локо СФ. Трябваше да дойдат плейофите, че да откраднем точка от Левски на Герена.

Според запознати с местните футболни нрави обаче яростта била не толкова срещу отборите, колкото спрямо техните фенове. Независимо от гостуващия тим, привържениците му почти всеки път са в пъти по-многобройни от рехавата хасковска агитка. Понякога гостуващите запалянковци надвишават дори всички хасковлии, дошли на стадиона, и редовно ги надвикват. В спортните сайтове и социалните мрежи отдавна бъзикат „Хасково“, че е отбор без привърженици и даже засенчил Литекс от лошия му период, в самото начало на управлението на Гриша Ганчев. Тогава в града на Осъм се шегуваха със себе си, че всяка кръчма има повече посетители от мачовете на местния отбор. Поне в тази тази класация Хасково е вече №1.

Г.Христов

Който пък бе жестоко оцапан с черна боя
Вандализмът е станал тази или предната вечер
В актива на хулиганите има и една съборена врата на помощното игрище

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини