От х:

Днес в x:

Младеж подпали с бензин себе си и къщата

По подобен начин на 9-ти ноември миналата година обгоря и момиченце на 1.8 год


Окъснял младеж решил да си осигури бързо топло и ползвал вместо подпалки бензин. В резултат предизвикал пожар, който обгорил него, а впоследствие се разпространил из селската къща в село Скобелево. Пожарът е овладян от намесата на два екипа от димитровградската служба, а неволният подпалвач е откаран до болница да му превържат обгорелите ръце и опърленото лице. Изгорели са покъщнина и част от покривната конструкция.

Абсурдният инцидент станал в 1.58 часа завчера. Младият мъж се връщал от късно гости, когато му захладняло от все още студените нощи. С позамъглена от гостуването преценка решил да си спести зора по разпалването на цепениците и ливнал малко бензин от приготвената за подобни цели бутилка. Дозиметърът обаче бил нещо разцентрован и отишло прекалено много гориво. При пускане на клечката в кюмбето лумнал цял огнен стълб, който щял да направи дявол и половина, ако, предчувствайки какво може да се случи, младежът не се бил дръпнал назад. В началото на ноември миналата година по същия начин тежко обгоря и невръстно момиченце на година и 8 месеца в ивайловградското село Свирачи. Там обаче неволният причинител бил 10-годишна кака, която била оставена от родителите си дървосекачи да гледа малката си сестричка.

Завръщането към кюмбетата причини тежки главоболия на възрастно семейство от хасковското село Клокотница, което снощи около полунощ си подпали къщата заради бумтяща и оставена за през нощта печка. Слава Богу, стопаните не се опитали да гасят, а викнали пожарната, а после веднага напуснали задимената стая. Хасковската пожарна се справила светкавично и спасила къщата като ограничила щетите до минималните 5 кв. м покривна конструкция и известно количество покъщнина.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини