От х:

Днес в x:

Намаляването на разрешителните ще спести на бизнеса 113 млн. лв.

Министерският съвет ще възстановява популярния в близкото минало съвет за икономически растеж. Точката е включена в дневния ред на редовното заседание на кабинета, което се провежда всяка сряда.

Новата формация обаче ще е под името Национален икономически съвет. В него министърът на икономиката и основните работодателски организации ще търсят промяна на средата за правене на бизнес в България. Това обяви в Хасково по време на церемонията на връчването на годишните награди на КРИБ заместник-министърът на икономиката Любен Петров.

Прогнозите са, че до 2020 година в българската икономика се очаква да влязат около 3 млрд. лева от одобрената наскоро за България от ЕК Оперативна програма “Иновации и конкурентноспособност“. По думите на министър Петров у нас около 9 000 предприятия се очаква да се възползват от финансов стимул през програмата. За шестте години на програмния период очакванията са да се мобилизират за още около 2 млрд. лв. ресурс в тези предприятия.

Той увери, че министерството на икономиката ще работи в този мандат за промяна на бизнессредата в България. Крачка към това е намаляването на разрешителните режими и отиването към уведомителни. По думите му общият ефект за бизнеса в страната от тези мерки ще бъде повече от 113 млн. лв. Друга от стъпките е опростяването на процедурите за стартиране на малкия и среден бизнес. Няма как развита икономика да се прави без малки и средни предприятия, подчерта още министър Петров.

М. Манолова

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини