От х:

Днес в x:

2 °C

За трети път КРИБ отличи социално-отговорните фирми в областта

Грамоти за социално отговорни компании-партньори на общините от област Хасково връчи за трета поредна година Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Официални гости на церемонията бяха зам.-министърът на икономиката Любен Петров, зам.-председателят на НС Иван Иванов, зам.-председателят на КРИБ инж. Иван Бойков. На церемонията присъстваха и директорът „Развитие и интернационализация на малките и средни предприятия“ в Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Борислав Димитрачков, Маджиде Ахмедова, зам.- изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Годишните награди на КРИБ уважи и Алпер Акташ, генерален консул на Република Турция в Пловдив.

Церемонията беше открита от учредителя на наградите и регионален представител на КРИБ в Хасково Стефан Димитров.

„Законотворците трябва да работят изключително в посока подкрепа на бизнеса и предприемачеството у нас, тъй като те са гръбнакът и локомотивът на всяко общество“, подчерта в изказване заместник-председателят на НС Иван Иванов. “Смятам, че без адекватна среда с ясни правила за работа, която да доведе до отключване и заработване на бизнеса и предприемачеството у нас, трудно ще видим как функционира демокрацията“, каза още той.

Според заместник-министъра на икономиката Любен Петров макар приоритет на управленческата програма на това правителство да е съдебната реформа, тя е тясно свързана с развитието на бизнеса. „Министерството на икономиката работи усилено за промяната на бизнес средата у нас. Намаляването на разрешителните режими към уведомителни е само малка част от усилията в тази посока“, подчерта министър Петров.

40 фирми, които работят на територията на Хасковска област, получиха грамоти на КРИБ. Те бяха номинирани за отличието съвместно с кметовете на всички 11 общини от областта.

Номинациите от областният център Хасково са шест: EVN България – район Хасково, ПИМ ООД, „Аква 3” ООД, „Водно строителство – Хасково“ АД, „Класик такси“ ЕООД Хасково, ЕТ„Делена – Делян Делчев“ - Хасково, „Мир“ АД – Хасково.

Втората по големина община в областта Димитровград даде наградите си на най-голямата у нас фабриката за производство на дамски чанти и кожени аксесоари - «Пролет“, „Анита“ ЕООД, „Алес“ ООД Димитровград, „Ти Ви Груп“ ООД, „Дуветика“ ЕАД.

Третата по големина община Харманли посочи за награди „Даниел Фешън“ ООД и „Харманлийска керамика“ АД.

Гигантът “Каолин“ АД също получи грамота. Тя е за Обогатителна фабрика с. Устрем, от номинацията на община Тополовград.

Тази година в инициативата с номинации за социално отговорна компания-партньор на област Хасково за първи път се включи и областната администрация. Заместник-областният управител Милена Рангелова връчи грамотите на ЕТ “Тано – Николай Траилов“ за социалната услуга „Обществена трапезария“ от 2009 г. досега.

Областната даде награда и на „Ния – Милва“ ЕООД Хасково. Фирмата предоставя защитена устойчива заетост на хора с увреждания, която е значителна по своя принос за преодоляване на социално–икономическата изолираност на тази нуждаеща се група от граждани.

Нов момент тази година бяха и двете специални награди на КРИБ. Първата е за социално отговорна компания - подпомагаща устойчивото земеделие в България, и тя е за „Неохим” АД Димитровград, а втората получиха семейство Василеви за „Дивата ферма“ от с. Горно поле, Маджаровско, за развитие на биоземеделието.

 

Haskovo.net

 

Платена публикация

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
03 мар 2021
Последни новини