От х:

Днес в x:

За трети път КРИБ отличи социално-отговорните фирми в областта

Грамоти за социално отговорни компании-партньори на общините от област Хасково връчи за трета поредна година Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Официални гости на церемонията бяха зам.-министърът на икономиката Любен Петров, зам.-председателят на НС Иван Иванов, зам.-председателят на КРИБ инж. Иван Бойков. На церемонията присъстваха и директорът „Развитие и интернационализация на малките и средни предприятия“ в Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Борислав Димитрачков, Маджиде Ахмедова, зам.- изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Годишните награди на КРИБ уважи и Алпер Акташ, генерален консул на Република Турция в Пловдив.

Церемонията беше открита от учредителя на наградите и регионален представител на КРИБ в Хасково Стефан Димитров.

„Законотворците трябва да работят изключително в посока подкрепа на бизнеса и предприемачеството у нас, тъй като те са гръбнакът и локомотивът на всяко общество“, подчерта в изказване заместник-председателят на НС Иван Иванов. “Смятам, че без адекватна среда с ясни правила за работа, която да доведе до отключване и заработване на бизнеса и предприемачеството у нас, трудно ще видим как функционира демокрацията“, каза още той.

Според заместник-министъра на икономиката Любен Петров макар приоритет на управленческата програма на това правителство да е съдебната реформа, тя е тясно свързана с развитието на бизнеса. „Министерството на икономиката работи усилено за промяната на бизнес средата у нас. Намаляването на разрешителните режими към уведомителни е само малка част от усилията в тази посока“, подчерта министър Петров.

40 фирми, които работят на територията на Хасковска област, получиха грамоти на КРИБ. Те бяха номинирани за отличието съвместно с кметовете на всички 11 общини от областта.

Номинациите от областният център Хасково са шест: EVN България – район Хасково, ПИМ ООД, „Аква 3” ООД, „Водно строителство – Хасково“ АД, „Класик такси“ ЕООД Хасково, ЕТ„Делена – Делян Делчев“ - Хасково, „Мир“ АД – Хасково.

Втората по големина община в областта Димитровград даде наградите си на най-голямата у нас фабриката за производство на дамски чанти и кожени аксесоари - «Пролет“, „Анита“ ЕООД, „Алес“ ООД Димитровград, „Ти Ви Груп“ ООД, „Дуветика“ ЕАД.

Третата по големина община Харманли посочи за награди „Даниел Фешън“ ООД и „Харманлийска керамика“ АД.

Гигантът “Каолин“ АД също получи грамота. Тя е за Обогатителна фабрика с. Устрем, от номинацията на община Тополовград.

Тази година в инициативата с номинации за социално отговорна компания-партньор на област Хасково за първи път се включи и областната администрация. Заместник-областният управител Милена Рангелова връчи грамотите на ЕТ “Тано – Николай Траилов“ за социалната услуга „Обществена трапезария“ от 2009 г. досега.

Областната даде награда и на „Ния – Милва“ ЕООД Хасково. Фирмата предоставя защитена устойчива заетост на хора с увреждания, която е значителна по своя принос за преодоляване на социално–икономическата изолираност на тази нуждаеща се група от граждани.

Нов момент тази година бяха и двете специални награди на КРИБ. Първата е за социално отговорна компания - подпомагаща устойчивото земеделие в България, и тя е за „Неохим” АД Димитровград, а втората получиха семейство Василеви за „Дивата ферма“ от с. Горно поле, Маджаровско, за развитие на биоземеделието.

 

Haskovo.net

 

Платена публикация

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини