От х:

Днес в x:

13 °C

Хасковският “Лайънс клуб”: След бедствието бяхме в Бисер преди всички

Иван Жеков (най-вляво), Иван Митев (вдясно), в средата е шефът на българската организация на "Лайънс клуб" Пламен Чингаров

“След бедствието в Бисер бяхме там преди всички. Занесохме неща, за които никой друг не се беше сетил – кирки, лопати, ботуши. Затова сме огорчени от начина, по който медиите отразяваха бедствието в харманлийското село”. Това заяви на пресконференция днес основателят на “Лайънс клуб” Хасково – адвокатът Иван Жеков. Сега клубът си има нов президент – Иван Митев. Според протокола на “Лайънс” Жеков се води чартър-президент. Клубът е основан преди 4 години.

Днес шефовете на клубове от Хасково, Свиленград, Смолян отчетоха дейността си, на събитието присъстваха шефът на “Дистрикт 130”, българската секция на световната благотворителна организация - Пламен Чингаров, и на зоналната структура Нели Адамова.

Шефката на свиленградския клуб Елена Манолова отчете безплатните офталмологични прегледи, които организацията е направила миналата година за деца от забавачките в граничния град. От 138 прегледани малчугани 15 се оказали с очни проблеми. Затова “Лайънс клуб” възнамерява да превърне тези профилактични прегледи в ежегодни.

Според Иван Митев, президент на хасковския клуб, дейността на благотворителната организация в областния град е много голяма. Най-интересното сред проявите им е традиционната експедиция за скъпоценни камъни в Източните Родопи. Тази година походът ще е на 18 април, а опали, аметисти, ахати и планински кристали участниците ще търсят в резервата “Вълче поле” край Момчилград. След експедицията пък по традиция се провежда благотворителен бал, събраните средства тази година са предвидени за подпомагане на талантливи ученици от Хасково.

“Лайънс клуб” е най-голямата благотворителна организация в света, обясни шефът й в България Пламен Чингаров. В нея членуват 1.3 млн души, в България членовете са около 1000 в 46 клуба. Дейността на организацията е насочена към справяне с глобални проблеми като подпомагане на гладуващи и бедстващи хора, борба с диабета, с очните болести, подкрепа за младежки инициативи. През 2017 година световната организация ще отбележи стогодишнината от създаването си.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Физическата ви и психическа форма се нуждаят от повече внимание. Погрижете се да си осигурите правилното лечение, от това ще зависи бързото ви възстановяване. С реални шансове сте да успеете в едно начинание, ако не бъдете прекомерно настоятелни и изберете подходящия момент, в който да се намесите или оттеглите.
09 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Старайте се на работното място, по работата ви ще съдят за вас и от нея ще зависи представянето ви.Избягвайте конфликтите, без да ги търсите могат да провалят добрите ви намерения. Не скъпете помощта си, бъдете добри и помогнете на онзи, който я търси. Ако сте на почивка ще се насладите на спокойствие и приятни изживявания.
09 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще разполагате със себе си и няма да ви влияят външни фактори. Ако усетите, че емоциите вземат връх, навреме ги овладейте. Съсредоточете се върху своите си неща, те могат да ви предпазят от разногласия с околните. Ще ви потърсят за мнение, отнасящо се за бизнес, пътуване или уреждане на битов въпрос.
09 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате доста свободно време днес, но имате желанието да го ополозотворите по най-добрия начин. Ще сте най-доволни ако успеете да свършите дребна работа по дома в първата част от деня, и след това се отдадете на по-приятни занимания. Приятел ще ви предложи неща, върху което доста ще се замислите. Няма да сбъркате ако приемете предложението му.
09 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гъвкавото ви поведение ще ви спести главоболия и ще ви осигури желаните резултати. Трудностите, които някои от вас имат с партньора си, ще ги преодолеете и ще заздравите връзката си. Спокойно ще се посветите на нещата, които са ви приятни. Погрижете се за уюта на дома си, като внесете повече настроение и хумор.
09 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Пред вас днес стоят много предизвикателства, от които зависят по-нататъшните ви професионални проекти. Бъдете умерени и едновременно с това преценявайте добре какви възможности ви се предлагат в настоящия момент Преодолявате пречки от административен характер, което ви отваря доста врати. Възползвайте се от обстоятелството, че имате повече опит.
09 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Взаимоотношения с чужденци, обща работа или личен ангажимент ще ви направят активни и добри. Запазете доброто си настроение и заради влиянието, което имате сред околните. По отношение на постигане на изгодни договорености е необходимо да продължите усилията си в тази насока.
09 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Многото задължения вече ви отегчават, въпреки отговорното ви отношение към тях. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си. Повече от притесненията ви ще се окажат напразни, създавате излишно шум с тях. Нещата ще приключат по-скоро и безболезнено за всички.
09 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не хабете нервите си излишно и ще си спестите немалко усилия. Колега ще ви предостави информация, от която бихте могли да се възползвате за в бъдеще. Успявате да подобрите отношенията си с близък приятел, с когото сте имали противоречия напоследък. Не бъдете прекалено уверени в собствената си правота.
09 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
09 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Приближавате се към отдавна преследвани резултати. Дългоочаквани приходи най-после компенсират времето и усилията ви напоследък. Бъдете внимателни в отношенията си с човек, който ще се опита да използва благоразположеността ви. Не се поддавайте на провокации и днес стеснете кръга си на общуване.
09 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите в живота ви ще ви направят по-уравновесени и приветливи. Ще срещнете повече разбиране и съпричастност към идеите си, подходът ви ще се промени и ще подобрите отношението си към света, като цяло. Пилеенето на време и енергия не е по ваш вкус, ще съумеете да извлечете полза от добронамереното отношение на другите към вас самите.
09 мар 2021
Последни новини