От х:

Днес в x:

16 °C

Хасково блокира областната ВиК асоциация

Хасково блокира областната ВиК асоциация. Това стана на редовното общо събрание днес.

Срещата, на която медии не бяха поканени, на практика не даде никакъв резултат, тъй като на нея не е разгледана нито една точка от дневния ред.

На събранието са присъствали всички кметове и упълномощени представители на общини, с изключение на Ивайловград, където днес обявиха бедствено положение. Съвещанието е председателствано от областния управител Добри Беливанов, уточниха от областната пресслужба.

До неприемането на точките от дневния ред се стигна след след решението на ОбС на Хасково миналия месец за мандат на кмета Георги Иванов  да гласува „против“ на първите три точки и „въздържал“ се на четвъртата. Градоначлникът Иванов е сторил именно това, обясниха от администрацията на областния. Оттам уточниха, че първите три точки са били за отчета на  дейността на Асоциация по ВиК Хасково за 2014 г., приемането на бюджета й за 2015 г. и вземането на решение да остане същия ВиК оператор. В четвърта точка, по която Иванов е гласувал "въздържал се", засяга  предложения към ВиК оператора да поеме стопанисването, поддържането и експлоатацията на пречиствателната станция за питейни води в Харманли и водоснабдяването на селата Навъсен, Калугерово и Пясъчево, община Симеоновград.

Тъй като тежестта на гласа на представителя на Община Хасково е 34.52 %, процент, определящ се в зависимост от населението на общината, а за приемане на решение са нужни 75 % от гласовете, предложените точки в дневния ред не са приети.

Решението на ОбС Хасково е получено в областната администрация още на 6 февруари и губернаторът Беливанов е  изпратил писмо до МРРБ, с което призова на Редовното общо събрание днес да присъства представител на министерството, с оглед на това, че при така създалата се ситуация няма да може да бъде взето нито едно решение. От ведомството на Лиляна Павлова обаче представител не е пристигнал.

След тази ситуация, единственият възможен полезен ход на Беливанов е свикване на работна среща с представители на общините и МРРБ, на която  да се търси изход от създалата се ситуация. 

 М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ха
  Хахахаха
  25 -3
  16:55, 10 мар 2015
  Ха да видиш ти. ВиК ли? Кметецът ще казва. Понеже няма нищо хубаво за казване, нито пък умно, ще блокира, ще унищожава и т.н. с баба Яга напред

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини