От х:

Днес в x:

Хасково блокира областната ВиК асоциация

Хасково блокира областната ВиК асоциация. Това стана на редовното общо събрание днес.

Срещата, на която медии не бяха поканени, на практика не даде никакъв резултат, тъй като на нея не е разгледана нито една точка от дневния ред.

На събранието са присъствали всички кметове и упълномощени представители на общини, с изключение на Ивайловград, където днес обявиха бедствено положение. Съвещанието е председателствано от областния управител Добри Беливанов, уточниха от областната пресслужба.

До неприемането на точките от дневния ред се стигна след след решението на ОбС на Хасково миналия месец за мандат на кмета Георги Иванов  да гласува „против“ на първите три точки и „въздържал“ се на четвъртата. Градоначлникът Иванов е сторил именно това, обясниха от администрацията на областния. Оттам уточниха, че първите три точки са били за отчета на  дейността на Асоциация по ВиК Хасково за 2014 г., приемането на бюджета й за 2015 г. и вземането на решение да остане същия ВиК оператор. В четвърта точка, по която Иванов е гласувал "въздържал се", засяга  предложения към ВиК оператора да поеме стопанисването, поддържането и експлоатацията на пречиствателната станция за питейни води в Харманли и водоснабдяването на селата Навъсен, Калугерово и Пясъчево, община Симеоновград.

Тъй като тежестта на гласа на представителя на Община Хасково е 34.52 %, процент, определящ се в зависимост от населението на общината, а за приемане на решение са нужни 75 % от гласовете, предложените точки в дневния ред не са приети.

Решението на ОбС Хасково е получено в областната администрация още на 6 февруари и губернаторът Беливанов е  изпратил писмо до МРРБ, с което призова на Редовното общо събрание днес да присъства представител на министерството, с оглед на това, че при така създалата се ситуация няма да може да бъде взето нито едно решение. От ведомството на Лиляна Павлова обаче представител не е пристигнал.

След тази ситуация, единственият възможен полезен ход на Беливанов е свикване на работна среща с представители на общините и МРРБ, на която  да се търси изход от създалата се ситуация. 

 М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Хахахаха
    25 -3
    16:55, 10 мар 2015
    Ха да видиш ти. ВиК ли? Кметецът ще казва. Понеже няма нищо хубаво за казване, нито пък умно, ще блокира, ще унищожава и т.н. с баба Яга напред

Случаен виц

Последни новини