От х:

Днес в x:

Блок с антипаркираща защита срещу натрапници

Вместо надпис "Не спирай"

Хасковски блок се сдоби с антипаркираща защита срещу шофьори натрапници, които спират на местата за живеещите в сградата. Защитата сработва най-вече през зимата, но затова пък е един път. Задействала се веднъж, тя избива всяка мисъл на натрапника отново да спре там. Преди това пък го изпраща за дълго при майстори и ефективно олекотява портфейла му.
Така че спрелият веднъж, не повтаря.

3-ма водачи научиха този урок по трудния начин. Техните леки автомобили се оказаха напълно помляни от срутващ се от покрива сняг на „Раковски“ 28, точно зад бившия Космос. Блокчето е едва 5-етажно и снегът не се е ускорявал много от високо, но затова пък бил в огромни количества. Още снежни бомби дебнеха на стрехата, но обръгналите на бомбардировка местни жители предвидливо не паркирали колите си отдолу. За тази подробност обаче не знаели водачите на Фиат и Рено, които снощи се мушнали под терасите на блока, поблазнени от почистените места. Късно вечерта живеещите наоколо чули страхотен трясък, но не си направили труда да видят какво става, защото предполагали. Предположенията се потвърдили сутринта - Пунтото е със смачкан покрив, а снежният къс бе влезнал чак до шофьорското място. Смляно бе предното панорамно и предните странични стъкла.

Ситното рено не изглеждаше чак толкова пострадало - само огънат покрив и счупени странични стъкла, плюс пропукано предно панорамно. Доказателство, че хасковлията не си взема поука, ако поуката не го удари по главата, пък бе младата Даниела. Днес тя паркирала колата на почти същото място, без да обърне внимание на потрошените коли в съседство. Майстор от близкия автосервиз се опитал да й обясни какво я чака и посочил нагоре, но като всички добри момичета, девойката не обърнала внимание на подвикванията. Още повече, че бързала за работа. Възмездието дошло малко по-късно, а резултатът станал видим за собственичката в края на работния ден. Поредната снежна бомбардировка разбила предното стъкло и огънала тавана над шофьорското място в щета-копие на сполетялата съседните коли. Все пак младата жена можеше да се счита за късметлийка - свекърът й бил тенекеджия и вероятно най-сериозната повреда по колата ще й излезе на аванта. Остава само едно стъкло, сви неангажирано рамене девойката, вероятно защото автостъклата /както и всичко по колата/, са ангажимент на плащащото устройство от мъжки пол.

Дългогодишни жители на блока споделят, че проблемът е наличен от поне 20 години. Нямало човек от сградата, който да не е разбрал по трудния начин, че през зимата не е желателно да паркира от източния край. От другата страна няма такъв проблем, защото паркингът е на поне 5 метра от линията между стрехата и земята и дори да пада нещо, то поне не е върху колите.

Г. Христов

Снежната бомба би била фатална за човек
Съседното рено също бе с изпочупени стъкла
Блокът на Раковски дебнел всички шофьори-натрапници
...с големи бели подаръци от 5 метра височина
Един такъв имаше днес за Даниела
Момичето паркирало сутринта на бомбардираното място
Поне има свекър тенекеджия
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини