От х:

Днес в x:

2 °C

Блок с антипаркираща защита срещу натрапници

Вместо надпис "Не спирай"

Хасковски блок се сдоби с антипаркираща защита срещу шофьори натрапници, които спират на местата за живеещите в сградата. Защитата сработва най-вече през зимата, но затова пък е един път. Задействала се веднъж, тя избива всяка мисъл на натрапника отново да спре там. Преди това пък го изпраща за дълго при майстори и ефективно олекотява портфейла му.
Така че спрелият веднъж, не повтаря.

3-ма водачи научиха този урок по трудния начин. Техните леки автомобили се оказаха напълно помляни от срутващ се от покрива сняг на „Раковски“ 28, точно зад бившия Космос. Блокчето е едва 5-етажно и снегът не се е ускорявал много от високо, но затова пък бил в огромни количества. Още снежни бомби дебнеха на стрехата, но обръгналите на бомбардировка местни жители предвидливо не паркирали колите си отдолу. За тази подробност обаче не знаели водачите на Фиат и Рено, които снощи се мушнали под терасите на блока, поблазнени от почистените места. Късно вечерта живеещите наоколо чули страхотен трясък, но не си направили труда да видят какво става, защото предполагали. Предположенията се потвърдили сутринта - Пунтото е със смачкан покрив, а снежният къс бе влезнал чак до шофьорското място. Смляно бе предното панорамно и предните странични стъкла.

Ситното рено не изглеждаше чак толкова пострадало - само огънат покрив и счупени странични стъкла, плюс пропукано предно панорамно. Доказателство, че хасковлията не си взема поука, ако поуката не го удари по главата, пък бе младата Даниела. Днес тя паркирала колата на почти същото място, без да обърне внимание на потрошените коли в съседство. Майстор от близкия автосервиз се опитал да й обясни какво я чака и посочил нагоре, но като всички добри момичета, девойката не обърнала внимание на подвикванията. Още повече, че бързала за работа. Възмездието дошло малко по-късно, а резултатът станал видим за собственичката в края на работния ден. Поредната снежна бомбардировка разбила предното стъкло и огънала тавана над шофьорското място в щета-копие на сполетялата съседните коли. Все пак младата жена можеше да се счита за късметлийка - свекърът й бил тенекеджия и вероятно най-сериозната повреда по колата ще й излезе на аванта. Остава само едно стъкло, сви неангажирано рамене девойката, вероятно защото автостъклата /както и всичко по колата/, са ангажимент на плащащото устройство от мъжки пол.

Дългогодишни жители на блока споделят, че проблемът е наличен от поне 20 години. Нямало човек от сградата, който да не е разбрал по трудния начин, че през зимата не е желателно да паркира от източния край. От другата страна няма такъв проблем, защото паркингът е на поне 5 метра от линията между стрехата и земята и дори да пада нещо, то поне не е върху колите.

Г. Христов

Снежната бомба би била фатална за човек
Съседното рено също бе с изпочупени стъкла
Блокът на Раковски дебнел всички шофьори-натрапници
...с големи бели подаръци от 5 метра височина
Един такъв имаше днес за Даниела
Момичето паркирало сутринта на бомбардираното място
Поне има свекър тенекеджия
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
03 мар 2021
Последни новини