От х:

Днес в x:

Снегът пречупи стоманен стълб на енергото,бедствие в Баните

Снимка EVN: Счупен железорешетъчен стълб от електрoразпределителната мрежа в района на Хасково

Бедствено положение е обявено в община Минерални бани, Хасковска област, съобщават от областната администрация.

Кметът на общината Мюмюн Искендер е обявил бедствено положение заради усложнената обстановка, възникнала след прекъсването на електрозахранването и водоснабдяването в повечето населени места.

10 села в хасковска област са без ток, в много населени места частично е прекъснато ел.захранването. Най-тежка продължава да е ситуацията в Минерални бани. 

Общо 160 аварийни екипа на EVN работят за възстановяване на електрозахранването в засегнатите от стихията райони в координация с институциите и Електроенергийният системен оператор. За тази цел екипите на EVN работят по възстановяване на аварии по мрежата си „средно напрежение“, така че когато ЕСО възстанови дейността на подстанциите, клиентите на дружеството максимално бързо да получат захранване.

На места като община заради падналият сняг се очаква трудно влизане на аварийните екипи и въпреки наличните моторни шейни и ангажираните допълнително екипи от други части на Югоизточна България, е възможно да няма достъп до авариралите обекти до края на седмицата. Тревожната информация обаче се отнася предимно за района на Кърджали, уточниха от EVN.

До момента в Югозападна България са регистрирани общо 88 паднали стълба и проводници от мрежата, обслужвана от дружеството.

събота сутринта в ЕVN действа Кризисен щаб, който е във връзка с националния координационен център, Гражданска защита, кметове и областни управители.

При добро време компанията е в готовност да включи в огледа на авариралите електропроводи и хеликоптер. 

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мима_1425905212
    27 -2
    14:39, 9 мар 2015
    Защо чак днес се обяви бедствено положение, защо децата бяха натоварени на автобусите и закарани до училищата, в които няма ток и вода? Някой пее, ама не народната песен, а свое си соло...
Последни новини