От х:

Днес в x:

Хасково вече с вода, безводие продължава да мори селата

Много домакинства се спасяват с резерви, но те вече свършват

Всички квартали в Хасково са вече с вода, но безводието продължава да мори селата, признаха от хасковското ВиК. Оттам подчертаха, че основният проблем е прекъснато електрозахранване на помпените станции. Поне 20 съоръжения не могат да си вършат работата заради липса на ток, с изключение на многострадалната станция в Момково, която освен всичко друго е системно заливана от прииждащи води. Проблем с електрозахранването на станцията в Узунджово е предопределило и липсата на вода в южната част на Хасково, като най-зле бяха кварталите Македонски, Младежки хълм, Овчарски и Хисаря. Снощи към 22 часа обаче водата е била пусната и там, ако и да няма все още достатъчно налягане за високите етажи. Вода има и в проблематичния квартал Болярово.

Не така стоят нещата със селата, където безводието продължава вече трети ден. Станцията в Узунджово може и да работи, но самото Узунджово е с нарушено водоподаване. На сухо са още хасковските села Малево, Книжовник, Манастир, Родопи, Мандра, Текето, Тракиец, Корен, Динево, Криво Поле и Момино.

Това обаче е нищо на фона на Минерални бани където вода няма даже и в общинския център. С нарушено водоподаване са Минерални бани, Татарево, Долно Брястово, Горно Брястово, Спахиево, Колец, Горно и Долно Сираково, Караманци, Боян Ботево, Ангел Войвода, Сусам, Сърница и село Винево.

Безводието мори и другите общини, в които има още 47 села без вода. От ВиК са осигурили 15 водоноски които снабдяват засегнатите населени места. Водоноска обслужва и също пресъхналия бежански лагер в свиленградското Пъстрогор. Към момента там има около 290 души. За щастие няма проблем с водата в бежанския лагер в Харманли. Там са настанени близо 1800 емигранти.


Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Зр
    Зрителя
    8 -9
    14:38, 9 мар 2015
    Хахахахха файтонджийската група се включила нямаше друг начин просто. Ясно ви е че проблема не е във ВиК но как да пропуснете да пишете тъпни. ЖАЛКИ СТЕ !!!!!!!!!
Последни новини