От х:

Днес в x:

7 °C

Хасково вече с вода, безводие продължава да мори селата

Много домакинства се спасяват с резерви, но те вече свършват

Всички квартали в Хасково са вече с вода, но безводието продължава да мори селата, признаха от хасковското ВиК. Оттам подчертаха, че основният проблем е прекъснато електрозахранване на помпените станции. Поне 20 съоръжения не могат да си вършат работата заради липса на ток, с изключение на многострадалната станция в Момково, която освен всичко друго е системно заливана от прииждащи води. Проблем с електрозахранването на станцията в Узунджово е предопределило и липсата на вода в южната част на Хасково, като най-зле бяха кварталите Македонски, Младежки хълм, Овчарски и Хисаря. Снощи към 22 часа обаче водата е била пусната и там, ако и да няма все още достатъчно налягане за високите етажи. Вода има и в проблематичния квартал Болярово.

Не така стоят нещата със селата, където безводието продължава вече трети ден. Станцията в Узунджово може и да работи, но самото Узунджово е с нарушено водоподаване. На сухо са още хасковските села Малево, Книжовник, Манастир, Родопи, Мандра, Текето, Тракиец, Корен, Динево, Криво Поле и Момино.

Това обаче е нищо на фона на Минерални бани където вода няма даже и в общинския център. С нарушено водоподаване са Минерални бани, Татарево, Долно Брястово, Горно Брястово, Спахиево, Колец, Горно и Долно Сираково, Караманци, Боян Ботево, Ангел Войвода, Сусам, Сърница и село Винево.

Безводието мори и другите общини, в които има още 47 села без вода. От ВиК са осигурили 15 водоноски които снабдяват засегнатите населени места. Водоноска обслужва и също пресъхналия бежански лагер в свиленградското Пъстрогор. Към момента там има около 290 души. За щастие няма проблем с водата в бежанския лагер в Харманли. Там са настанени близо 1800 емигранти.


Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Зр
  Зрителя
  8 -9
  14:38, 9 мар 2015
  Хахахахха файтонджийската група се включила нямаше друг начин просто. Ясно ви е че проблема не е във ВиК но как да пропуснете да пишете тъпни. ЖАЛКИ СТЕ !!!!!!!!!

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
28 фев 2021
Последни новини