От х:

Днес в x:

20 °C

Хасковлии сигнализираха за водоноски без вода

Жители на кв. Македонски в Хасково сигнализираха, че два пъти през последната седмица не могат да си напълнят тубите от водоноските, защото те са празни.

Тази сутрин мнозина са се върнали с празни бутилки от определеното място, където обикновено камионът с резервоар за вода спира. „Идва в 10, стои до 12 часа и вода няма”, разказаха хората. През миналата седмица се е случило същото.

Днес хората се заинтересували за ситуацията с липсата на вода, а от шофьора на камиона разбрали, че той е подал заявка към вомата, но така и резервоарът не бил напълнен.

Шефът на ВиК –Хасково инж. Тодор Марков обясни, че вероятно се е получило разминаване.

„Водоноските се позиционират по график и тази, която зарежда хората в кв. „Македонски” на пункта до парка край бул.„Илинден”, е преди това- във времето от 8 до 10  часа на ул. „Пещера”. Вероятно водоноската е била изчерпана на предходния пункт, преди да стигне до „Илинден”. В същото време вомата пълни вода от Войводово, за да зареди водоноските в града. Сигурно така се е получило разминаването, обясни инж. Марков. Той обаче е озадачен, че на ул.”Пещера” е изчерпано цялото количество от 1000 л., колкото побира резервоарът на една водоноска. „Възможно е някои от хората да злоупотребяват, имам сигнали, че дори някои пълнят тубите си с питейна вода за тоалетните си казанчета, но дали това е точно така  няма как да се докаже”, коментира още шефът на ВиК. Единственото решение в този момент е да се сложи лимит за количеството, което може да напълни  един потребител. Но това също не е резонно, тъй като има големи фамилии и няма как да се ограничат хората в ползването на водата за питейни нужди и за готвене, още повече в настоящата ситуация.

В крайна сметка инж. Тодор Марков съветва хората, ако засекат липса на вода, когато отидат до водоноската, да бъдат търпеливи и да  проверят малко по-късно отново. Шефът на ВиК -Хасково се надява, че скоро 3 –годишната сага с водната криза в ще приключи, защото вече има добри показатели на водата от чешмите. Те обаче трябва да минат през още инстанции, преди водата да бъде разрешена за пиене.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Зр
  Зрителя
  15 -3
  19:46, 13 апр 2020
  Няма друг такъв цирк като ВиК - Хасково смешни, смешни так чак тъжни...милите некадърници.
  • Км
   Кметя Станчо Тъпото
   7 -3
   23:17, 13 апр 2020
   Пийте Вода от
   ....
   Чучура на Вожда на Маймуните - Бойьо Маймуната
 • 2
  Фи
  фи
  17 0
  20:26, 13 апр 2020
  Абе какви са тия водоноски?За какво става въпрос? Водоноски?България? 21ви век?
  Сега сигурно разярени жители ще иизхвърлят кмета от прозореца,както се прави в западните демокрации!
 • 3
  Hедялко
  13 0
  21:54, 13 апр 2020
  Хаскьой все по-уверено се връща във феодализма! Това селище все повече запада във всяко отношение! Жалко!
  • Димитровград - Собственост на Свинята от Химкомбината и Сина му
   ....
   Мин.Бани - Собственост на Мюмюн - човека на Мултигруп , Доган и Боци Маймуната
   ....
   Харманли собственост на родата на Теньо Свинаря
   ....
   Маджарово и Ивайловград - собственост на Канадците златокопачи
   .....
 • 4
  Може ли да пием и готвим с водата от чешмите ,и ако е така защо до последно раздавахте вода по училищата?
 • 5
  Ви
  ВиК
  8 -2
  08:59, 14 апр 2020
  Като виси цял ден да играе карти на Илинден,и накрая заплата взима.
 • 6
  11
  11111
  5 0
  12:14, 14 апр 2020
  вода гази жаден ходи-вик хасково
 • 7
  Ли
  Лиско
  2 0
  13:16, 14 апр 2020
  Случайно забелязах, че има водоноска в "Македонски" Другаде не съм виждал. Може би само там водата не е годна?!

Хороскоп за 22.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
22 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
22 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
22 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
22 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
22 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
22 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
22 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
22 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
22 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
22 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
22 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
22 окт 2020
Последни новини