От х:

Днес в x:

2 °C

Магнолия стана мартенска елхица, булевард грейна в червено-бяло

Магнолиите в центъра станаха мартенски елхици


Магнолиите стана като eлхица, но мартенска, накичена с червено-бели пискюли и нарицателните за март народни герои Пижо и Пенда. По стечение на обстоятелствата първото червеното петно по централния булевард "Сан Стефано бе" дело именно на ОДЗ Елхица която се възползвала от най-близкото си местоположение и дошла първа за да украси с пролетните цветове все още ненапъпилите дръвчета. Час по късно и останалите магнолии грейнаха в червено-бяло, след като с тях се заеха другите хасковски детски градини. От ОДЗ №3 завързаха рекорден брой връвчици по клоните на тяхната магнолия, а подгответата на орфейското ОДЗ Слънце я опаковаха, заедно със ствола в червено-бяло. По върховете пък се качиха възпитателките, като на помощ на недостигащия ръст бе докарана и стълба.

След завършване на украсата децата рецитираха стихчета, а за да не им бъде объркано дървото, поставяха на него табела с надпис коя градина го е украсила. Грейналият булевард изненада приятно хасковлии, а гости на града се спираха за да си направят снимка за спомен. Учебните заведения празнуват първомартенските празници днес и утре, понеже същинската дата се пада в почивната неделя. С това наум в инициативата се включиха и учениците. От ОУ Христо Смирненски организираха украсата на дърветата в двора си, като и тук активността идеше от най-малките. От 2 Д клас се захванали с тая работа още докато били първолаци миналата година. Класът на Дани Милушева се включвал изцяло в подготовката за първа пролет, като децата приемали помощ от батковци и родители само за изработката на мартениците. Всичко останало, включително и украсата, държаха да го правят лично за трепет под лъжичката на учители и възпитатели, които пърхаха притеснено около качените върху двураменна стълба деца. В крайна сметка преподавателското тяло понесе риска само няколко минути и след като свали децата, лично се качи на черешата. Резултатът си заслужаваше.

Г.Христов

За това се погрижиха децата от хасковските детски градини

Първото червено петно бе дело на ОДЗ Елхица
Децата на ОДЗ Слънце получиха специална грамота за добре украсено дърво
Смирненски последва хубавата инициатива

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
03 мар 2021
Последни новини