От х:

Днес в x:

16 °C

Деца ще украсяват дървета в центъра на Хасково по повод Баба Марта

За поредна година Младежки център Хасково организира празничната инициатива „Украси дърво за Първи март“, съобщиха от Община Хасково.

Заради усложнената епидемична обстановка тази година в проявата участват само деца от детските градини в Хасково. След жребий, изтеглен в Младежки център Хасково, за всяка забавачка бе определено дърво, което малките хасковлийчета да украсят в мартенска премяна.

Преобразяването ще се случи на 26 февруари между 10 и 12 часа. Децата, техните учители и възпитатели ще украсят магнолиите на ул. „Отец Паисий“ по график, за да няма струпване на много хора. Магнолиите ще бъдат украсени от децата от Детската градина по изкуствата, Детска градина №20 „Весели очички“, Детска градина №3 „Зорница“, Детска градина №11 „Елхица“, Детска градина №21 „Вихрогонче“. Дървото пред шадравана до театър „Иван Димов“ ще украсят децата от ДГ №19 „Щурче“, а пред сградата на община Хасково – малчуганите от ДГ №15 „Слънце“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ка
  Камен
  8 -5
  15:12, 24 фев 2021
  Ако някое детенце падни от дървото и си счупи крайник или главата отговорност кой ще поеме? От къде дойде тази пода по този езически празник?
 • 2
  Па
  Пазете дърветата
  8 -2
  16:36, 24 фев 2021
  Горките дървета! Сега са в период на напъпване и тези малки "сръчковци", ще ги оронят и очупят! Научете децата да вързват мартенички на хора и животни за здраве, а не както казва НПО-то по дърветата! Като мине време, тези мартеници остават да висят мръсни и раздърпани и са много грозна картина! Учете децата да опазват и уважават природата!
 • 3
  Ха
  Хасковлия
  2 0
  21:36, 24 фев 2021
  Не се празнува Баба Марта, а първия ден ма първия пролетен месец! И мартениците се връзват на хората , а след като дойдат оървите прелетни птици - лястовици или щъркели или цъфнат дръвчетат се връзват на дърво.
 • 4
  Пр
  Природолюбител
  2 0
  10:25, 25 фев 2021
  Молим, след инициативата, мартениците да бъдат развързани, защото увреждат младите дръвчета!!!

Хороскоп за 18.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
18 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
18 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
18 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
18 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
18 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
18 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
18 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
18 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
18 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
18 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
18 юни 2021
Последни новини