От х:

Днес в x:

Хасковлийка на финала за сървайвъри на NatGeo

Антония Костова от Хасково е сред финалистите във второто издание на проект на National Geographic Channel за България, който търси шестима нови изследователи на красотите на страната ни.

Специалистката по реклама от НБУ и шеф на транспортното звено в голяма строителна фирма успя да се пребори за финалния етап от конкурса след драматично гласува на интернет платформата на Explore Bulgaria.

Според първоначално обявеният регламент онлайн гласуване трябваше да изпрати тридесет от участниците на финалната права-интервю пред специална комисия. А срокът за кликането беше до 19 февруари.

На тази фаза Тони Костова се класира на 42-ро място сред близо 600 участникас 594 харесвания. Тя успя да събере одобрението за по-малко от седмица.

Въпреки,че в първите часове след затварянето на вота, се разбра че отпада, Тони благодари за подкрепата и написа във Фейсбук профила си: Всъщност си беше толкова яко преживяване...гласовете се покачват, с тях настроението, чух толкова много приятели, усетих подкрепа! Наистина една уникално прекрасна и позитивна седмица.

Няколко минути след постването обаче се разбра, че заради огромния интерес към проекта и мераклиите-сървайвъри организаторите на конкурса решават да увеличат броя на финалистите до 45 и да дадат възможности да защитят концепциите си на живо пред професионалисти на повече участници. Това на практика изведе Тони Костова до финала. 

В началото на март й предстои и същинското интервю. На 16-ти март ще стане ясно дали ще е сред шестимата нови приключенци на National Geographic.

Още двама от Хасковски регион са сред финалистите. На интервю отиват и димитровградчанинът Инко Бургелов, както и Христо Николов от Харманли.

Избраните ще снимат филми за красиви кътчета на България, уникалната й природа и история. Те обаче ще се впуснат всъщност в един истински сървайвър, тъй като задачата им да представят различен поглед към набелязаните снимачни обекти. Те ще трябва да стигат до тях чрез плуване, колоездене, гмуркане, офроуд шофиране или катерене. И през всичкото това време камерите им трябва да са на фокус.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини