От х:

Днес в x:

Новородените с 300 лева армаган от общината

Бебетата, родени през 2015 година в Свиленград, ще се появяват на бял свят с начален капитал от 300 лева. Това е сумата, която местният общински съвет гласува днес като част от бюджета. Общо в хазната за еднократните помощи към семействата с новородени през 2015-а са заделени 40 000 лева.

Изграждането на нов паркинг пред медицинския център и вдигането на търговски комплекс в един от кварталите също ще се случат през тази година в пограничния град. Парите за това, заложени във финансовата рамка, с която Свиленград ще разполага през тази година, са общо 80 000 лева.

На извънредно си заседание общинските съветници приеха бюджет от 17, 8 млн. лева. 7,1 млн.лв. от средствата са за делегирани от държавата дейности, 10, 6 млн. лв.- са планираните местни приходи.

Гласуваната инвестиционна програма на общината за тази година е в размер на 16,5 млн. лева. 5, 2 млн. лева от сумата е по бюджета.

В общината се очакват и 3,8 млн. лв. за рекултивация на депо за твърди битови отпадъци. Парите са от ПУДООС, а общината вече има одобрен проект.

По сметки за средства от ЕС в общинския бюджет трябва да постъпят 11,3 млн. лева. С тях ще продължи изпълнението на вече започнати проекти. По европейски програми идват средства за ремонт на 13 улици в централната градска част, възстановяването на мост в село Момково, рехабилитация на общински пътища и други.

 М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини