От х:

Днес в x:

Влак помете каруца и уби коня на неохраняем прелез

Почти на същото място влак разнебити заседнала кола преди 2 години


Локомотив на товарен влак връхлетя върху каруца и уби на място коня в Симеоновград вчера надвечер. ППС-то пък било разпарчетосано, а остатъците му изхвърчали на десетки метри от местопроизшествието. Не пострадал само кочияшът, който при вида на засиления влак станал каскадьор и плонжирал от капрата. Заклещеното в поводи животно обаче нямало такъв шанс.

Инцидентът се разиграл при опит на младия М.С.Д. да форсира железопътната линия, разсичаща града наполовина. Може би заради нерегламентирания товар от дърва и желязо с неизвестен произход, ромът избрал място, което не било официален прелез, а по-скоро пригоден за бракониерски нужди жп-брод. Натоварената талига обаче заседнала на релсите и въпреки усилията на животинската тяга и шибащия я водач, не помръднала. В този момент иззад завоя се появил влака. Не се движел особено бързо, но за заседналите било повече от достатъчно. Ромът скочил, а горкото добиче и каруцата останали на произвола на влака. След удара остатъците от превозното средство били влачени десетки метри преди засиленото релсово най-накрая да спре. Разчистването на местопроизшествието продължило часове и приключило успешно чак след като местната пожарна изпратила кола, която осветила зоната на инцидента до почистването й от кръв и трески.

Инциденти като този са често явление за Симеоновград, където всеки пресича линията както си иска. Само преди две седмици на мушката на влак се озовал Голф тройка, който споделил съдбата на каруцата. Водачът, също младо момче от индобългарски произход, пак се отървал невредим. Страдат не само неумитите българи. През октомври 2012-та редови рибари заседнаха със старичък опел на линията малко преди града. Изхитрили се да подравнят релсите с два големи камъка, но единия се отърколил, желязото разбило картера и опелът „умрял“ на място. За да предотвратят инцидент от спасителните служби спрели всички влакове по линията, включително и международния за Турция, който заковал едва на половин километър от опела.

Само на стотина метра от мястото на вчерашния инцидент пък през 2013-та година влак насмете заседнало БМВ. То минавало на напълно нормален прелез, изравнен с траверси, но който бил необезопасен със светлинна и звукова сигнализация за преминаващи влакове. За зла участ баварецът се повредил точно на прелеза и бил пометен от идващия влак. Водачът успял да избяга. Железния път през Симеоновград има и кървава история. В града още се помни инцидент от 1979-та година когато аварирал автобус бил разполовен от идващ влак. На място загинали десетки хора.

Г.Христов

БМВ-то все пак се размина доста по-леко от снощната каруца
В най-добрия случай прелезите в Симеоновград са маркирани с ръждясали знаци
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини