От х:

Днес в x:

Два форда в челен сблъсък на завой убиец край Козлец

Фирмената Фиеста бе пострадала доста повече от водача си


Два форда, и двата Фиести, се удариха фронтално на коварен завой на 2 км преди село Козлец в посока Кърджали преди броени минути. Само 25-тина сантиметра разделили двата засилени автомобила от плътно челно съприкосновение, след което на нарицателния завой щеше да е пълно с останки, и то не само автомобилни. Точно на този участък са ставали десетки катастрофи, някои от които с фатален край за участниците. Сега обаче червената и синята фиеста се ударили по скоро в левите си страни, като ударът е попаднал главно в шофьорската половина на купето. Активираните еърбеци са спасили и двамата водачи. С оплаквания от болки по тялото те са откарани в хасковската многопрофилна болница за изследване за вътрешни наранявания.

По-пострадала е синята Фиеста с хасковска регистрация. Тя е била управлявана от 35-годишния Исмаил Яшар Али, който е пътувал към Кърджали с придружителя си Мехмед. И двамата са от Караманци. „Тъкмо влязохме във завоя и видях червената кола в нашта лента. Тръгнахме да бягаме надясно, но той ни удари и после се ударихме в мантинелата“, обясни шокираният Мехмед. Рикоширалата от парапета кола се въртяла неуправляемо десетки метри и така излязла от завоя. Цяло чудо е, че през това време не е била засечена от друг автомобил. А в насрещното е имало такива.

Другият форд, със софийска регистрация, е бил служебен на Кока Кола. Водачът му Кристиян Колев се връщал към Хасково, следван от още два форда на колеги. Кристиян обаче се поотдалечил от тях, следващите го не видели точно катастрофата, а само разхвърчалите се коли и тенекии. Спрели да окажат първа помощ. „Не може да е карал бързо. В колите има камери и джипиес, който следи да не се превишава скоростта над определена норма. Иначе има санкции“, обясни колега дистрибутор. С кимване потвърди, че максималното ограничение е 100 км час. Предположенията бяха, че катастрофиралият се е разсеял или може би задрямал. Във всеки случай се радваха, че всички са живи, макар и не съвсем здрави.

Движението по натоварената пътна артерия за Кърджали е изключително затруднено. За да предотвратят нови инциденти, полицаите организираха отцепки от двата края на разтегленото на 150 метра местопроизшествие и регулираха „дрибъла“ на потока между автомобилните остатъци.

Г. Христов

Който бил спасен от активирания еърбег
Не бе по-добър хала и на другия форд
Придружителят Мехде Али показа къде дошъл удара между двете коли
И тук еърбега е оправил ситуацията
Останките бяха пръснати на 150 метра между двете коли
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини