От х:

Днес в x:

7 °C

Хазаин изхвърли на улицата семейство с 6-годишно дете

Семейството е оставено само с дрехите на гърба си

Хасковски наемодател смени бравата на жилището и изхвърли семейството на Христо Георгиев и Тодора Николова на улицата, заедно с 6-годишния им син Даниел. Това се е случило на 10 януари тази година, след спор помежду им.

Христо и Тодора живеели под наем в апартамента на Недялко Илиев на ул. "Атон" от октомври 2013 година. Писмен договор обаче сключили едва на 21 декември 2014-а. Споразумението е за 3 месеца, като може да се прекрати с едномесечно предизвестие.

На 10 януари обаче Недялко сменил патрона, докато семейството било на разходка. Когато се върнали, заварили входната врата на жилището с нова ключалка.

Двамата родители прекарали нощта на улицата, а детето било прибрано при съседи. Всички те били единствено с дрехите на гърба си. За късмет бащата успял бързо да намери нова квартира, където да подслони семейството си. Проблемът обаче е, че цялата покъщнина, дрехи, документи и други техни вещи останали в заключения апартамент на ул. Атон.

Още на следващия ден Христо подал жалба в прокуратурата, откъдето назначили проверка. Резултатите от нея обаче все още не са пристигнали в държавното обвинение. По тази причина все още няма произнасяне от прокурор по случая.

Според Христо Георгиев дни преди изхвърлянето им от жилището хазаинът Недялко Илиев поискал от Енергото да спрат тока в апартамента. Последвали разправии между наематели и хазаин, но когато акумулиращата печка в жилището съвсем изстинала и станало студено, Христо и негов приятел възстановили захранването. ”Знам, че е незаконно, готов съм да си платя глоби или каквито там наказания се полагат, но не исках синът ми да стои на студа посред зима”, обяснява Христо.

Хазаинът Недялко Илиев пък обясни пред Haskovo.net, че поискал от Енергото да спрат тока, за да не се натрупват големи сметки. по думите му от Енергото няколко пъти са прекъсвали тока на Христо и Тодора заради неплатени сметки. “Предишният наемател ме завлече с 800 лева. Заведох го в полицията, оттам казаха да се оправяме сами”, обясни Илиев.

На практика финансовите отношения между хазаин и наематели са уредени почти напълно. Наемът е платен, в началото на януари Христо дал 200 лв., с които хазаинът погасил сметката за ток за половината от ноември до средата на декември – 182 лв. Другото задължение на наемателя е 36 лева за вода. Новата сметка за ток, до средата на януари, още не била излязла, но Недялко изчислил, че тя ще е към 160 лева. Тя обаче е платима до 15 февруари.

“Христо опъва тънката струна за детето. Аз обаче съм се парил от наематели. И ние имаме деца. Да си плати задълженията, да си взема багажа и да ми освобождава жилището”, категоричен е хазаинът Недялко. “Ако трябва, ще стигнем до съд. Съдът обаче защитава зрящите, а не спящите”, допълни Недялко.

Той обяснява смяната на патрона на входната врата с факта, че наемателят му е разбил елтаблото и незаконно си е пуснал ток. За това имало и констативен протокол на EVN. “Трябваше да защитя собствеността си”, обяснява хазаинът.

“Виждам, че са бедни хора, но като влязох в жилището на 10 януари гледам – детото босичко, по къс ръкав. Казвал съм им, като не могат да си плащат, да карат по-скромно с отоплението”.

“Как да караме по-скромно, като хазаинът не разрешава да сложим печка на дърва и въглища в апартамента”, контрира Христо. И допълва, че няма да държи сина си на студено.

Докато трае спорът между хазаин и наематели, семейството е в нова квартира, но разполага само с дрехите на гърба си. Всичките им останали вещи са заключени в старата квартира на ул. Атон, а бащата не пуска детето в подготвителната група и изобщо на улицата, защото е с тънко якенце и няма топли дрехи.

Тодор Кръшков

Хазаинът Недялко Илиев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ha
  haskovlia
  88 -58
  11:26, 28 яну 2015
  Аман от некоректни наематели ! Няма да си плаща тока : Ще разбива таблото ще осере всичко и накрая и ще се оплаква !! Като няма пари за квартира да се връща на село !!
 • 2
  Bo
  bokluka si e bokluk
  8 -70
  12:20, 28 яну 2015
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини