От х:

Днес в x:

Подпаленият Веселин: Плашат ме с убийство ако продавам евтин хляб

Веселин Илчев показва телефонът със заплашителния СМС

Микробусът ми изгоря заради хлебната война в Хасково. Тук има хлебна мафия, която пипа брутално-бие дистрибутори, слага бомби и гони конкуренцията. Това заяви за Haskovo.net 24-годишният Веселин Илчев, чийто лекотоварен автомобил бе подпален рано тази сутрин пред жилището му на „Александър Стамболийски“ №27.

Палежът не подлежи на съмнение - до изгорялото возило са открити парцали напоени с бензин. За Веселин няма съмнение и кой му е запалил колата. Младежът се свърза с екипа ни, за да разкаже за опасностите, които дебнат един дистрибутор в Хасково. Особено ако продава изгодно.

„Разнасям хляб на пловдивския хлебозавод „Тракийски хляб“ от декември миналата година. Преди това бях дистрибутор на перилни препарати и имам опит в разносната търговия. За пръв път обаче се случи да ме заплашват за това, което правя“, са първите думи на Веско.

Седмица след като подписал договора с пловдивчани той получил първите заплахи да се откаже от бизнеса.
Пловдивската фурна стъпи на хасковския пазар преди 8-9 месеца и бързо стана популярна с това, че продава почти двойно под местната конкуренция. И бързо започнаха да й бият дистрибуторите.

В началото на април 2014-та 36-годишния Йордан Желязков бе пребит зверски пред хранителен магазин на улица "Дунав" и лежа 3 месеца в болница. В случая с Веселин се почва по-отдалече. „На 19-ти декември получих СМС от неизвестен номер/пълното съдържание четете по-долу б.а/. С него ме предупреждават, че буса ни горя, бомба ни дойде до хлебозавода и следващия път ще е куршум. И после моя адрес в Хасково“ изрежда младежът, докато още се втрещява при прочитането на абсурдното съобщение. Този път обаче вече му вярва повече, за разлика от първия път, когато го е прочел. 5 дни след съобщението намира няколко патрони от 9 мм пистолет разпръснати пред дома си на "Александър Стамболийски". А тази сутрин му лумнала колата.

Бусът, за който се говори в съобщението пък е взривен разносен камион на Тракийски хляб на паркинг пред самия хлебозавод в Пловдив. Екшънът се разиграл миналата година и за щастие нямало пострадали. Но в Хасково може да има и то скоро.

„Вероятно следващата стъпка ще е физическа саморазправа, дано да не е фатално“, свива рамене Веселин. Но е категоричен, че няма да се откаже и позволи да го сплашат разни „мутри“. Има ясна представа кой/кои може да му погаждат тези номера, но няма доказателства и не иска да ги назовава. Сигурен е в едно-всички от конкуренцията действат заедно. „Отиват при наши продавачки или собственици на магазини и им казват, че ако продават „Тракийски хляб“, ще престанат да ги зареждат от ВСИЧКИ други хлебозаводи. Дори в градовете на големите мутри като София, Пловдив и Варна няма такива работи“ ,възмущава се дистрибуторът. Вече има първите отказани клиенти, макар да не са много, защото хлябът се оценява като много качествен и от продавачи и от купувачи. Поне засега заплахата, за незареждане на други марки хляб е блъф, още няма спрени доставки. Но намеренията са налице и правят впечатление на търговците.

Веселин пътува много и се е убедил, че в Хасково се продава НАЙ-СКЪПИЯ хляб в цяла България. И това е умишлено - „Не може в Чирпан най-популярния хасковски заводски хляб да се дава на магазините за 45 стотинки, въпреки пътните разходи, а на хасковските обекти да им се продава на 70 стотинки“.

Според Веселин ексцесиите ще продължат, защото, въпреки заплахите, „Тракийски хляб“ показва ежемесечен ръст на продажбите. Вече зарежда 60 обекта в Хасково и Димитровград. Самунът му е 550 грама и се дава на магазините на 45 стотинки. За сравнение, пуснатият наскоро хасковски хляб на 50 ст е 500 грамов. По евтино е и при стандартния 650 грамов хляб, който на пловдивската фирма струва 60 ст. Хасковските го дават минимум на 70 ст.

Веселин твърди, че и той може да вдигне цената като дистрибутор и да печели повече пари, защото е на процент. Но е убеден, че това е реалната цена на хляба, а има много хора, които не могат да си позволят да купят по- скъпо. И ще упорства да продължава по този начин. Надява се полицията да го защити, макар че се съмнява - няма задържани, нито на побойниците на "Дунав", нито вероятно и на подпалвача от тази сутрин. „Дотам ще я докараме- да продаваме хляб с охрана“ с горчивина споделя той. Но е убеден че трябва да има гласност, за да се прекратят своеволията, на които хасковлии са подложени.

Г.Христов

Пълното съдържание на СМС. На снимките е на латиница:

"Тука е Хасково а не Пловдив и се продава хасковски хляб. Буса ви горя, бомба дойде до хлебозавода от небето, следващия път ще е куршум. Александър Стамболийски 27, веселине помисли си добре.

Съобщението е достатъчно недвусмислено

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (59)

  • 1
    До
    До pid
    58 -3
    18:09, 26 яну 2015
    Първоначалните оперативно издирвателни действия остават тайна от обществеността ;)
    • Uu
      uuuuuuuuuu
      137 -1
      18:17, 26 яну 2015
      Господа полицаи, трябва ли да утрепят някой за да вземете мерки? Беше ясно от известно време, че има проблем с цената на хляба.Защо спят органите на реда и другите институции ...
    • Sc
      Scarfac3
      156 -23
      19:52, 26 яну 2015
      Проблемът не е в полицаите, а в управляващите! Като ги приберем при нас за беседи,можем само с перо да ги галим,защото ако ги напънем малко,следва жалба,от там проверка,никой не ти застава зад гърба и оставаш на борсата!Управляващите нямат интерес от силна полицията,защото в един момент може да застъпи тях,напълно са наясно,че ръцете са им омазани в мръсотия целите! В полицията има много служители,които искат да работят и по този начин да дадат своя принос за въздаване на справедливостта,но умишлено не им се създават условия за това! Да ни развържат ръцете,както е било едно време и ще разберете как се разкриват престъпления и се изправят виновните пред съда! Ей такива лекенца,като тия измислени анимационни герои в Хасково, - жеко,сарафима,тодор,чокара,шатрата,робокопа и другите жалки помияри,както и кукловодите им - хасковски пишман бизнесмени,ще плачат,като деца,молейки за прошка! Дай Боже някой ден България да тръгне в правилния коловоз на законността и справедливостта,но не само на думи...
  • 2
    Lu
    lud sum
    71 -7
    18:14, 26 яну 2015
    prosto trqbva da se spre kopuvaneto na haskovskiq hlqb i da sput da terorizirat horata bokluci
  • 3
    Ки
    киркор
    34 -74
    18:17, 26 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Bo
    Boika
    128 -3
    18:27, 26 яну 2015
    Браво на момчето, ако не се откаже ще е истинско чудо. Време е на хлебните босове да се обърне внимание, преди да са посегнали на нечий живот. Последните две седмици се доказа, че в България живота не е ценен с убийствата, които нашумяха за сметка на подобни случки. Дали полицията ще си мръдне пръста изобщо, за да има конкурентоспособност на пазара? Те отказват млади хора като Веселин от дистрибуцията, за да си пробутват кирливите продукти с възможно най-голяма надценка. Мога да кажа само на него и на другите като него да вдигат шум до небесата и да не се плашат от подобни евтини трикове.
    • Mn
      mno_golqm
      44 -4
      04:16, 27 яну 2015
      az shte si kopuvam samo ot hlqba na vesko i da go duhat haskovsite mafioti
  • 5
    Qn
    qn_26a
    38 -3
    18:37, 26 яну 2015
    Tezi shte se ispotrepat za edin hlqp tva che momcheto iska biznes tva ne e rabota na tiq koito sa storili tova s busa aza sms a policiqta tozi sms e zaplaha napraite neshto stiga ste spali
  • 6
    Ле
    леро
    108 -3
    18:38, 26 яну 2015
    Веско не се отказвай. Журналистите, подкрепете го.
  • 7
    An
    anonimen_1422291015
    94 0
    18:45, 26 яну 2015
    Каде е полицията . Мутринските години минаха.
    • Hr
      hrt12
      55 -2
      20:46, 26 яну 2015
      Проблема е, че продължават милиционерските години !!!
  • 8
    89
    892743
    44 0
    18:47, 26 яну 2015
    И кои са босовете на хляба в хасково ?
  • 9
    An
    anonimen_1422291015
    50 -1
    18:57, 26 яну 2015
    Много хора се мъчеха да продават хляба. Тях не ги ли пребиваха и какво стана.... виновен няма и хората се отказват. Кой си затваря очите ...
  • 10
    Ре
    ред
    27 0
    19:06, 26 яну 2015
    ми телефона е на писан
  • 11
    Al
    alooooo
    58 -2
    19:19, 26 яну 2015
    ТИМС още малко му остава,другата година по това време фалит.....
  • 12
    Vv
    vvvvvvvvvv
    69 -22
    19:19, 26 яну 2015
    Тракийски хляб е най-вкусния в Хасково
  • 13
    Kr
    kras_1422293339
    89 -2
    19:24, 26 яну 2015
    Няма значение дали е излезнал от затвора.Никой не е застрахован.Това,че човек иска да си изкарва прехраната е достойно за уважение.България никога няма да се оправи,ако хората не са едшнни и не се подкрепят.Органите на реда е крайно време да си вършат работата.Свалям ти шапка Весе,че въпреки всичко разказа това.Всички сме с теб
  • 14
    Sa
    samun
    31 -2
    19:39, 26 яну 2015
    Problema s hliaba v Haskovo e ot godini.parvo se razpraviha s 4asnite furni koito proizvejdaha ra4en hliab, sled tova izgoniha firma bacce, ne razreshavat na dimitrovgradski firmi da dostaviat hliab v Haskovskite magazini,darjat visoki ceni na hliaba umishleno
  • 15
    Ss
    ss-23
    60 0
    19:50, 26 яну 2015
    Човекът иска да загърби миналото си.Решил е да работи нормална работа,а "ТЕ големите" не му дават.AnonymousCitizen добре го е казал.От полицията ще вдигат рамене,и ще кажат-всичко е под контрол.Те"Полицаите,и Тюфлеците"са еднакви.За тях важи максимата-ДEН ДА МИНЕ,САМУН ДА ЗАГИНЕ.Стоят си на службичка,кютат си, заплатата добра друго май не ги интересува.
  • 16
    Th
    the mask
    31 -13
    19:56, 26 яну 2015
    Прости българино, разбиращ от всичко - жени, коли, политика и ХЛЯБ! Напълно заслужаваш да си беден и прост!
  • 17
    До
    ДО ХАСКОВО.НЕТ
    55 0
    20:05, 26 яну 2015
    Не забравайте,че всичко се връща.бъдете добри и си вършете работата.
  • 18
    Да
    дани
    38 0
    20:29, 26 яну 2015
    Викнете и Йордан Желязков да разкажи как са го пребили
  • 19
    Чу
    чук и гек
    25 0
    20:30, 26 яну 2015
    892743 двама са и ги познаваш, а оня милиционер е работник. На времето коронясваха един тираджия пенсионер, но той отказа.
    • Ka
      Karaman
      34 -1
      21:11, 26 яну 2015
      Лилянов и Тимса,а кой е милиционера?
  • 20
    Dz
    Dzagardo
    48 -3
    20:43, 26 яну 2015
    Освен да призова да не купуваме хляб от местни производители(колкото и да звучи глупаво),докато не се научат на пазарна икономика,ама те са свикнали още от комунизма така ,те и парите им са от там,на нещастниците!
  • 21
    Ta
    Tapoto
    66 -4
    20:56, 26 яну 2015
    От две седмици купувам само Тракийски хляб ! Не заради цената а защото хляба наистина е хубав и не мяса на тези които продават в момента ... Хлебозавода е пълно менте за Тимс не искам да коментирам ...Защо обаче нашите "мафиоти" гледат да прецакат другите ???? Страх ви е че Пловдивчани ще ви окупират магазините ? Евала на момчето за това ,че не се отказва и продължава ! Браво , така се прави !
  • 22
    Ви
    вили_1422300692
    43 -3
    21:26, 26 яну 2015
    Веско продължавай,аз купувам този хляб и спрях да купувам от нашия заводски боклук. А този който е писал къде е бил от къде е излезнал нека да си затвори устата,защото Весо се изд
  • 23
    Za
    Zapr.Pitela (Parv-mai)
    1 -25
    21:58, 26 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 24
    Ай
    АЙНЦУ ЦВАЙЦУ ЗЪЦ
    20 -2
    22:14, 26 яну 2015
    Всички граждани сме бивши селяни. Да си селянин е гордост.всеки магазин трябва да има от всеки завод хляб и ние селяните да си избираме.
  • 25
    Sa
    samuna
    18 -3
    22:36, 26 яну 2015
    I kak da razkriat koi e zapalil mikrobusa kogato korompiraniy shef na kriminalna policiy georgi dimov e parvi bratovched na zlatko ynev -hliab ynevi nali e vzel pak pari i da otkloni razsledvaneto v druga posoka
  • 26
    Za
    Zapr.Pitela (Parv-mai)
    2 -33
    22:43, 26 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 27
    Qd
    QDMeE
    31 -6
    22:44, 26 яну 2015
    Do sega kupuvah samo zavodski hlqb ot utre oba4e shte kupuvam trakiiski ! Hora neka pokajem na tozi monopol che sme naciq stiga samo podigravki ...A do momcheto jelaq vi samo kysmet i ne se otkazvaite !
  • 28
    Во
    Война
    54 -2
    22:51, 26 яну 2015
    Къде го продават този "тракийски хляб" да взема от утре само такъв да купувам? Най-много ме е яд, ако някой си мисли, че си му в кърпа вързан.
  • 29
    Ne
    NE KUPUVAITE HASKOVSKI
    31 -6
    22:57, 26 яну 2015
    Ne kupuvaite haskovskite hliabove. Neka tezi nechestnici se nauchat,kakvo e svoboden pazar i konkurencia,neka se borqt,za dobroto na horata,seliani
  • 30
    Чу
    чук и гек
    9 0
    22:58, 26 яну 2015
    Karaman, мисля че втория е друг но не споря.
  • 31
    Се
    сечко
    46 -5
    23:53, 26 яну 2015
    От утре, само "Тракийски хляб" купувам!!!!!!!
  • 32
    74
    7410
    46 -3
    23:55, 26 яну 2015
    Браво на момчето. Веско, къде го продават този хляб, за да те подкрепим.
    • До
      до georgi_1422290500
      46 -4
      00:20, 27 яну 2015
      и аз ще копувам тракййски хляб от утре
  • 33
    00
    002670
    44 -3
    00:29, 27 яну 2015
    И аз мисля да го подкрепя като копувам, тракийски хляб
  • 34
    Ве
    Веселин Илчев
    76 -5
    00:51, 27 яну 2015
    Хляба го има във всички големи магазини в града и до най-крайните квартали. БЛАГОДАРЯ за подкрепата
  • 35
    Ro
    Rondo
    52 -1
    01:14, 27 яну 2015
    Един съвет от мен,не обикаляй сам никъде. Браво за смелата постъпка,дано тия гавази оценят мъжкото ти поведение и те оставят на мира! Жив и здрав!
  • 36
    Ц
    Ц
    22 -1
    01:15, 27 яну 2015
    кОпете си и по един буквар!
  • 37
    Az
    az_1422314511
    7 -5
    01:17, 27 яну 2015
    pff pich maxai se ot tva luho haskovo i si razvivai biznesa v drugire gradove ostavi gi tuka selqnite da se izbivat kakto vinagi si si znaeli v nai Turskiq grad v bg nqma smisal spored men trugvai i ne se obrushtai i shte uspeesh poveche otkolkoto tuk !!!
  • 38
    Ве
    Веселин Илчев
    61 -2
    01:23, 27 яну 2015
    Проблемите се решават,но не като бягаш от тях. Ще се боря докрай на пук на всички които живеят още в 90-те години
Последни новини