От х:

Днес в x:

22 °C

14 митничари от Свиленград с награди от Танов

Най-критикуваното от шефа на Агенцията Ваньо Танов митническо звено у нас -Свиленградското получи  най-после днес неговото одобрение.

14 Служители на ведомството бяха отличени със заповед на директора за професионализъм и високи успехи.

Признанието дойде на церемония този следобед по повод Международния ден на митниците, който се отбелязва днес.

Сертификати на Световната митническа организация получи гласът на митническото звено в Свиленград Диана Маркова. Освен експертът в отдел „Информация и връзки с обществеността”със същата награда е отличен и Станислав Таушанов – началник отдел „Борба с наркотрафика”в Свиленград.

Плакет и грамоти взеха Юлия Чолакова – зам.-началник на Митница Свиленград, държавните митнически инспектори Иванка Шидерова и Анка Златанова и митническите инспектори Господин Господинов и Теодора Маринова за високи резултати при прилагането на мерките по закрила на права върху интелектуалната собственост:

Златен почетен знак за проявен висок професионализъм и значителен принос към дейността на митническата администрация взеха и.д.началник на Митница Свиленград Тодор Караиванов, митническите инспектори Тихомир Костов и Валентин Язанов, и Диана Десковска –Димитрова, началник отдел Финансово-стопански дейности, управление на собствеността и изпълнително производство”

Със сребърен почетен знак са наградени Божидар Бонев – главен митнически инспектор, Станка Атанасова – началник на отдел „Човешки ресурси” и Стефка Василева – старши митнически инспектор в Митница Свиленград

Благодарение на тези служители, и с подкрепата на работещите в другите структури на митническата администрация, Агенция „Митници" се представи с чест и тази година", заяви Танов и допълни, че освен приходна администрация, митниците имат и други функции - включително свързани с гарантирането на безопасността на българските и европейските граждани . Така например през 2014 г са задържани 8 пъти повече наркотични вещества в сравнение с предходната година. През 2014 г. са иззети или задържани над четвърт милион литра алкохол, над 32 млн. къса цигари и повече от 124 т. тютюн. Над 548 000 л. са иззетите или запечатани в съответните обекти нередовни горива.

Танов уточни, че това количество е 4 пъти повече от задържаното през 2013 г., заяви още директорът на Агенция „Митници".

Световната митническа общност отбелязва своя професионален празник на 26 януари от 1953 година насам. На тази дата е първа официална сесия на Съвета за митническо сътрудничество, познат днес като Световна митническа организация.

България е член на Световна митническа организация от 1 август 1973 г.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Jf
  jfkasd
  0 -2
  19:15, 26 яну 2015
  zashtoo ne nagradihte i kircho zashkev
 • 2
  Се
  селски
  4 -2
  19:47, 26 яну 2015
  С тез малки заплати, отде тез скъпи кустуми и лачени калеври.
  Няма да ги коментираме, те са заслужили.
 • 3
  No
  No lomment
  4 0
  20:44, 26 яну 2015
  Крадеца вика "Дръжте крадеца!"
 • 4
  Чу
  чук и гек
  2 0
  22:36, 26 яну 2015
  Всички от днешната мафия така са облечени и обути. Лесно се познават. На тия обаче им липсват черните очила.
 • 5
  Чу
  чук и гек
  1 0
  22:41, 26 яну 2015
  Какви ли тежки престъпления се крият зад тези ехидно тъжни физиономии?.

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини