От х:

Днес в x:

ЕК у нас търси студенти за младежкия си екип „Европа“

Европейската комисия в България търси нови попълнение за Младежки Екип Европа (Team Europe Junior Bulgaria) чрез конкурс.

Кандидатите трябва да са действащи студенти.

Основната задача на младежкия Екип Европа е да подготви и проведе  инициативи по повод на Деня на Европа- 9 май, както и да участват в инициативата на Европейската комисия "Отново на училище" в България.

Инициативата върви от 2007 година със съдействието на Министерство на образованието и науката. Целта й е да направи Европейския съюз по-разбираем за своите най-млади граждани.

Първоначално служители на европейските институции участват в нея като доброволци, като се “завръщат“ в своето училище, за да представят своята работа, която е част от формулирането и прилагането на европейските политики, и да разкажат какво представлява Европейският съюз.

По-късно обаче инициативата се разширава и с участието на студенти.

Младежкият екип Европа се състои от студенти, които освен в тази инициатива, участват в рамките на една година от включването си в екипа и в други комуникационни кампании на Европейската комисия. Членовете на екипа са доброволци – лектори и презентатори по европейски теми пред разнообразна публика. Участват в обучения, обучителни семинари за учители, информационни турнета, изложения, изложби, дебати и дискусии.

Всички членове на екип Европа подписват споразумения с Европейската комисия за доброволческото си участие, като максималният период за това е 5 години.

Кандидатите да бъдат новите членове на екип Европа могат да заявят това  до 22ч. на 22 януари тази година. Важна подробност обаче е, че кандидатстването в конкурса става само по имейл: ECinBulgaria@gmail.com

Младежки екипи Европа има в редица държави-членки на ЕС, но единствено българският  е съставен изцяло от активни студенти.

Създаването му е през 2011 година по повод Европейската година на доброволчеството. Общият брой на участниците в този екип до момента е 90 доброволци.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини