От х:

Днес в x:

Хасково се засилва с надежда на ЦСКА, взима капитан на Лудогорец

Долапчиев акостира днес в Хасково за да подпише с местния клуб

ФК „Хасково” осъществи два трансферни удара, дни преди да замине на зимния си подготвителен лагер в Анталия. На Ямача пристигна голямата надежда на ЦСКА Григор Долапчиев, който е взет под наем от армейците до края на сезона. Ако Хасково успее да запази мястото си в елита, Долапчиев може да остане в Хасково за още година, докато разбира се не потрябва обратно на софийския гранд. 20-годишен Долапчиев бе един от вълната млади армейски таланти заедно с вече трансферирания зад граница Ивайло Чочев, Крачунов, Карачанаков и др, и на него се разчиташе много за възраждане на славния някога червен клуб. През тази година обаче мястото на Долапчиев изстина заради няколкото много сполучливи трансфера на ЦСКА/Буш, Силва, Йоаким/, които изядоха и без това ограничените места за нападатели при армейците. Треньорското ръководство е преценило, че за момчето е по-добре да се обиграва като титуляр в макар и по-слаб отбор, отколкото да търка резервната скамейка.

В Хасково се завръща и бившия младежки национал Тенур Марем, който преди година замина по посока на Лудогорец. Защитникът бе капитан на дублиращия тим на „орлите” до 19 г възраст, но нямаше шанс за първия състав на най-добрия през последните години отбор на България. През тази година Лудогорец спечели абсолютната титла на български Евробоец №1 за всички времена с похода си в ШЛ и за младите таланти титулярното място стана мираж. Марем ще играе като преотстъпен при нас до края на сезона.

С което селекцията в Хасково не приключва. На вратата идва Кирил Акалски от Локомотив ПД а е въпрос на време да бъде финализирана сделката по привличането на бившия младежки национал и ляво крило на Литекс Иван Горанов. Мащабната селекция е по искане на старши треньора Емил Велев, който освободи 10 души от Хасково, а звездата Емил Ангелов напуска терена за да му стане помощник. „Селекцията ни е абсолютно безплатна с оглед да не натоварваме бюджета на отбора” категоричен бе изпълнителния директор на ФК Хасково Тихомир Петков. Статута на преотстъпен, каквито имат новодошлите футболисти, означава че за тях не се плаща и стотинка трансферна сума, а заплатите на играчите се поемат от досегашните им клубове, които продължават да държат правата им. По неофициална информация, при част от новодошлите е в сила сделка за поделяне на месечното възнаграждение между бившия и настоящ клуб.

Сделката с Долапчиев няма за разменна монета заминаването на Диян Лозев за ЦСКА въпреки афиширания интерес от червения клуб към местния талант, допълниха от „Хасково”.

На 15-ти януари тимът на Велев заминава на лагер в Сандански, а на 31-ви януари отива в турския курорт Анталия, където се гласят 5 контроли.

Г.Христов

Ако остане и за следващия сезон, Долапчиев ще разчита на договорна клауза, за да не играе срещу родния ЦСКА
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ко
    КОКАЛА
    14 0
    19:42, 8 яну 2015
    Само Канев
  • 2
    93
    9363
    1 -15
    23:11, 8 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Хи
      хистер
      7 -14
      23:53, 8 яну 2015
      С треньор евреин и помощник циганин и Роналдо да д... Виж коментара
  • 3
    Ба
    бай ИВАН_1420789502
    4 -5
    09:41, 9 яну 2015
    Да съберем на цяла България боклуците,а нашите юноши да косят терена!Да лапнат Кокала и Сираков още някой лев,пък догодина еб'те си майката!Успех в 6 от 49......
Последни новини