От х:

Днес в x:

14 хасковлии вече спестиха пари от данъци

14 хасковлии си осигуриха 5 процента отстъпка от дължимите данъци, след като подадоха онлайн декларация за доходите за доходи през миналата година. Предвидливите нашенци сторили това само ден след като стартира тазгодишната данъчната кампания в офиса на данъчните в Хасково. Самите формуляри на тазгодишните декларации пък бяха налични в сайта на НАП още в края на миналата година. Именно онлайн декларациите носят облекчение в размер на 5% отстъпка от данъка за довнасяне, припомнят данъчните. Единствените условия са формулярът да е пуснат по интернет до 31 март и подателят няма стари задължения.

През тази година гражданите могат да се декларират по интернет и без да имат устройство за електронен подпис, а чрез безплатния персонален идентификационен код (ПИК) издаван от НАП по постоянен адрес на лицата.

Самите декларации пък са в значително намален обем - за доходи от трудов договор не се посочват данни за работодателя, защото тази информация е вече налична в НАП. Съществено изменение в документа е, че удържаните и внесени през 2014 година осигурителни вноски се посочват общо, а не разбити по фондовете за държавно обществено осигуряване, здравно осигуряване и др.
Освен онлайн, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или лично в офис на НАП. Физическите лица могат да подадат декларациите си не по-късно от 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини