От х:

Днес в x:

Моника от Старцево се обръща към исляма след катастрофа

25-годишната Моника от Старцево се обръща към исляма след катастрофа. Това разказа тя пред Нова телевизия.

Моника от малка е изучавала исляма. "Когато бях по-малка ходех на джамия, изучавах си Корана, но го бях прекъснала", обясни тя. След инцидента обаче тя отново започнала да се интересува и си купила преведения Коран. "Колкото повече четях, толкова повече започнах да усещам вътрешната промяна в мен", обясни Моника.

Тя разказа, че след прочетеното в главата й започнали да се въртят въпроси. Чрез интернет момичето се свързало с Ахмед Муса и последователите му. "Те бяха много мили, отговориха ми на въпроси като кой е Аллах и дали съществува такава сила", обясни Моника.

Когато се прибрала в селото, Моника се забулила. "Баща ми ме попита защо се забулвам и кой ме е е накарал. Беше ми сърдит за малко, но като всеки родител се примири, всички в селото се примириха", разказа тя. Баща й от своя страна разказа пред камерите, че не говори с дъщеря си, защото "тя не иска да говори с нас".

Моника не отрича, че е превеждала книгата Вероотстъпване заедно с Александрина Ангелова, която беше арестувана при акцията на ДАНС в Пазарджик заради книгата й. Някои наричат Александрина госпожа Джихад.

Моника от Старцево твърди, че книгата не проповядва никаква забранена идеология.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    От
    отврат
    6 -2
    14:02, 14 дек 2014
    А сега де,не забранява,но се забули.как да го разбирам,това.като не забранява,защо се забули бе пингвин.сляп е онзи който не иска да прогледне.до в4ера ходеше като вси4ки,и изведнаж хоп просветнало и.И какво видя рая.Невежи.
  • 2
    От
    отврат
    5 -3
    14:05, 14 дек 2014
    Затвор за тролове.вашата мамка психясала
  • 3
    --------------------------------
Последни новини