От х:

Днес в x:

Коледни шушони - хит на пазара за подаръци

Коледният дух обхвана Хасково. Макар и скромно, местните вече отварят портфейлите за заветните подаръци за близките си.

Находчивите търговци пък вече заредиха витрините си до дупка с примамливи и не чак толкова скъпи варианти. И ако детските желания са от пъстри по-пъстри и в общия случай бъркат дълбоко в джоба, то от порядъка на 3 до 5 лева маже да се намери хем красив, хем идеен, хем супер практичен, а от друга страна и неочакван подърък с последващ ефект „Уау“.

Оказва се, че последен писък на пазара за коледните подаръци са коледните чорапи тип шушони. Предлагат се в различни десени и апликации. От зелени елхички на бял фон, импониращ с прясно навалял сняг, през еленчета, до усмихната фигура на Дядо Коледа, чиято брада стига до кръста, а шапката продължава чак до глезените. Този вид коледна закачка струва между 2,50 лв. до 3.50 в зависимост от размера.

До 8 -10 лева пък стигат цените на дебелите чорапи с вата и с характерна коледна украса - камбанки, елхови клончета и звездички, които могат да се носят като пантофи в студените дни у дома.

И докато хасковлии имат още време да припознаят идеята с чорапите -подаръци и да се огледат за най-подходящите, находчиви търговци на коледна украса поставиха край булевард „България“ срещу зеленчуковия пазар усмихнат Дядо Коледа. Освен че привлича клиентите им, високата метър фигура носи и много настроение на всички.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ле
    леля
    5 -2
    07:21, 10 дек 2014
    Какъв усмихнат дядо бе, той прилича на таласъм. Ако минавате оттам надвечер, и не знаете че е там, може да ви изкара акъла в сумрака.
  • 2
    Ем
    Емигрант по принуда
    1 0
    10:35, 10 дек 2014
    Пълна скръб!
  • 3
    Ре
    рени
    0 0
    12:51, 10 дек 2014
    трябва да пробвам и без това ми е на път не е от най красивите този дядо мраз
Последни новини